Kalousek škrtá, jenže sám si žije jako král: Koupil další pozemky a bazén! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kalousek škrtá, jenže sám si žije jako král: Koupil další pozemky a bazén!

Novým luxusem Kalouskova domu v Bechyni jevenkovní bazén.
Novým luxusem Kalouskova domu v Bechyni jevenkovní bazén. (Foto pro Aha! – Martin Hofman, ara)

Strážce státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09) si – na rozdíl od většiny Čechů, kterým utahuje opasky škrty – s penězi dělat těžkou hlavu nemusí. Zatímco ostatní musejí šetřit, on si žije jako král. K jeho rodinnému domu v jihočeské Bechyni za tři miliony korun totiž nedávno přibyl luxusní mnohametrový bazén a nové pozemky...

Kalousek má dům v bechyňské místní části Zářečí s výhledem na zámek. Teď si ministr navíc postavil bazén a koupil nad domem další pozemky, zhruba pět tisíc metrů čtverečních.

„Koupil to prý proto, aby mu tam někdo nepostavil barák a nekoukal mu na pozemek. Teď to má všechno, je to tam vykolíkované až k lesu. Něco nechal napsat i na syna Petra,“ řekla Aha! obyvatelka Zářečí.Spekuluje se, že za čas tam bude chtít Kalousek stavět právě dům pro syna.

Bude však muset proběhnout změna územního plánu – zatím je totiž parcela vedena jako travní porost. V případě změny by pak mnohonásobně stoupla na ceně. Špatně si nežije ani Kalouskova matka Soňa. Bydlí v prvorepublikové vilce za tři miliony. Jednou ji prý zdědí právě Kalousek.

Kam zmizel Scotty?

Z brány u Kalouskova domu zmizela cedule hlásající, že u něho hlídá »blbej pes«. Tím ministr myslel kernteriéra Scottyho, jehož jménem poslal v lednu Aha! pět set korun na kočky bez domova. Jestli se ale roztomilému pejskovi něco stalo, nebo jestli jen zmoudřel, Aha! nezjistilo. Kalousek totiž neodpovídal na zaslané zprávy.



Přečtěte si
denda04
30. 9. 2011 • 14:18

strom neroste až do nebe doufám ,že se uchlastá

hrneczuhrinevsi
29. 9. 2011 • 21:15

jak je jeho zvykem

bobosa
29. 9. 2011 • 19:22

Svatá pravda....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.