Uprchlý podvodník Miloslav Votava: Otevřel v Česku podezřelou banku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Uprchlý podvodník Miloslav Votava: Otevřel v Česku podezřelou banku

Fotografie
Fotografie (internal)

Prchá před spravedlností, vyhýbá se vězení, takže po něm na základě evropského i mezinárodního zatykače pase Interpol. Přesto podnikatel Miloslav Votava (41), odborník na vyvádění peněz do daňových rájů, podle všeho rozjíždí v Česku další kšeft. Z luxusního sídla v Karibiku se skrz investiční banku AGM Investment Bank zřejmě pokouší vytahat z důvěřivých Čechů další miliony!

K Votavovi vede několik stop. Banku v Česku zaregistroval před měsícem na dva mladíky z východních Čech a Angelota Servila (22) z Dominikánské republiky. Právě tam se Votava už řadu let skrývá a naše úřady marně usilují o jeho vydání.

„Votava slibuje investice v cizině a nereálný úrok kolem deseti procent ročně. Jde mu však jen o to vytahat z lidí peníze. Chystá útěk do Panamy, kde má také AGM domovskou adresu,“ prozradil Aha! český podnikatel, kterého už Votava obral o desítky milionů. Jeho totožnost redakce Aha! zná.

ČNB varuje!AGM Investment Bank nemá povolení České národní banky (ČNB). „Uvedenou společnost a okolnosti její činnosti prošetřujeme. Je zřejmé, že se zaměřuje na občany ČR a že nabízí služby, k nimž musí mít povolení ze strany ČNB. A to uděleno nebylo. Je tedy na místě před využíváním jejích služeb varovat,“ řekl Aha! mluvčí ČNB Tomáš Zimmermann.

Alarmující je i fakt, že v pražské Opletalově ulici 25 (oficiální adresa společnosti) žádnou kancelář AGM nenajdete.

„Banka AGM? O té jsem jakživ neslyšel. Má sídlit tady? Nesmysl,“ řekl nám muž vycházející z budovy. Vyjádření zástupců AGM se deníku Aha! nepodařilo získat ani po telefonu. Nikdo ho totiž vytrvale nezvedá...

Stopy, které vedou k Votavovi

● Panamská centrála banky AGM sídlí na stejné adrese jako Votavova GBH Private Bank. Totéž platí o pobočkách v Hongkongu a na Novém Zélandu.

● Dominikánec Angelot Servil figuruje ve funkci sekretáře v jiné Votavově firmě GHB Private Wealth Management Ltd. A pozor! Tento Dominikánec stojí i za peněžním ústavem Standard Credit Bank, před kterým ČNB varovala letos v lednu. „Neoprávněně nabízí a poskytuje bankovní služby, vklady nejsou ze zákona pojištěny,“ sdělila tehdy ČNB.

● Prezident banky AGM Michal Dolejší (32) z Pardubic je s Votavou v pravidelném kontaktu, mj. se přátelí na sociální síti Facebook. Stejně je na tom rodina pokladníka společnosti Zdeňka Poddaného (42) z Chrudimi.

Kdo je Miloslav Votava?

● Dostal pět let vězení za to, že se na základě padělaných dokumentů pokusil vylákat od státu zhruba 60 milionů korun. V roce 2002 totiž požadoval náhradu škody za to, že kvůli jinému trestnímu stíhání (připravil společníka o 1,1 milionu Kč) přišel o místo v čele černohorské banky Standard Hellier Bank s měsíčním platem přes 1,4 milionu.

Banku přitom ovládal (prý pral jejím prostřednictvím miliardy dolarů pro africké diktátory) a žádný takový plat nepobíral.

● Ačkoliv byl pravomocně odsouzen, do vězení nikdy nenastoupil a skrývá se v Karibiku. Odtud žádá odklad trestu kvůli zdravotnímu stavu po (údajné) těžké autohavárii. Podle mnohých ale dodal falešné lékařské posudky.

Přečtěte si
sto.dgo
30. 12. 2011 • 09:41

daňový ráj?? učet a banka fungují stejně tak jak v ČR.. pojištění vkladu daleko lepší, jan podle pravidel dané země.... Rozdím a duvod jednoduchý.. ČR.. roční urok kolem 2-3% dominikánská národní banka 9-11%ročně tady se platá 15% daň z uroků a tam je 0% a při uložení 100 000 je výsledek 2500korun co dají naše banky a 11000 do dostanem tam... to si myslím spočítá každý co je lepší.. a rozdíl 8500korum za stejnou částku,a stejné období je docela velký.. tento stát je nastaven tak že okrade každýho a všude.. a pokud lidi chcou přejít jinam, tak prostě je zle.. holt stát dojde o peníze... dyt je to tady čin dál horší.. platit daně beru, ALE NEBERU TO ŽE TO NAHOŘE NEJAKÁ P...A ROZKRADE...

sto.dgo
30. 12. 2011 • 09:04

V Dominikámské je ten urok normální Národní banka má 10,89% ročně a neplatí se s toho daň....a býval vyšší. To se samozrějmě podepisuje na pujčkách a uvěrech kde je urok nehorázně vysoký..jinak jeho banka tam má řádnou registraci a povolení od národní banky,taky ta banka není vedena v nějaké neschopnosti, že by se měla zavřít nebo byli problémy,a vklady jsou pojištěny na 100% a ne jen do 100tisíc euro tak jak u náš,jen podle zákonu platných v Dom.rep.. U nás pobočka má být.. a je fakt že nemá povolení od národní banky ,nebo neměla.. no ale jinak krom toho, že kdysi žaloval stát o nějaké miliony.. je tento článek nesmysl.. pravda je, že ho policie hledá... ale nevěřte všemu co se píše.. podle článků a co tady koluje,na jedný straně si jeden prdne a na drutý to ucítí....

andrea68
23. 9. 2011 • 19:27

toho Votavy z Útvaru pro "ochranu" organizovaného zločinu nebo snad přímo on? Inkriminovaná postava se pod přesmyčkou vyskytuje i v seriálu Expozitura.

zadnice
23. 9. 2011 • 14:46

V ČR je normální a všeobecně známo!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.