Nečekaně rychlý nástup zimy: V Rakousku už sněží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Nečekaně rychlý nástup zimy: V Rakousku už sněží!

Přes Brennerský průsmyk pořád ještě míří stovky Čechů na jih k moři, v pondělí tam ovšem napadal první sníh!
Přes Brennerský průsmyk pořád ještě míří stovky Čechů na jih k moři, v pondělí tam ovšem napadal první sníh! (ČTK/AP, EPA)

Pane jo, zima se o slovo hlásí hodně nedočkavě! Přes rakouský průsmyk Brenner pořád ještě sviští stovky Čechů k moři a nazpátek, a po cestě již řadu z nich zaskočil první sníh!

První vločky zasypaly v pondělí a včera také Švýcarsko, v Británii avizují sněžení už na říjen! Máme se snad taky bát?! Copak se na podzim (ten astronomický začíná v pátek – pozn. red.) vůbec nedostane?!

„Během nejbližších třiceti dnů by sněžit nemělo,“ uklidňuje meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu. „Odhadnout příchod prvního sněhu je těžké, podle dlouhodobých statistik začíná sněžit zhruba 20. listopadu,“ dodává.

Začátek astrologického podzimu nás spíš potěší. Po deštivých dnech s vlezlým chladem se do Česka vrátí babí léto s příjemnými teplotami kolem 20 stupňů Celsia, do konce týdne si zkrátka budeme užívat příjemného počasí.

Jen je třeba se smířit s tím, že od páteční podzimní rovnodennosti se noci začnou znatelně prodlužovat a dny zase krátit...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.