Depresivní počasí: Jak zůstat fit a v pohodě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Depresivní počasí: Jak zůstat fit a v pohodě?

Přece vám déšť a pošmourno nezkazí dobrou náladu!
Přece vám déšť a pošmourno nezkazí dobrou náladu! (Profimedia.cz)

Léto se dá popsat jediným slovem – BÍDA. Zima, déšť, záplavy, a když už je teplo, tak jen na den, dva a hned prudká změna. Psychologové upozorňují, že takové počasí vyvolává deprese a neurotické obtíže! Jak rozmarné prázdniny přežít v pohodě a radosti?

Nenálada a rozmrzelost jsou teď na denním pořádku. „Deštivé dny a prudké změny teplot opravdu na náladě nepřidají. Děti více zlobí. Citlivější, zejména starší lidé, jsou rozmrzelí, apatičtí a nic je nebaví. Pociťují zhoršení fyzických obtíží,“ říká psycholožka Janina Krocková.

Její slova potvrzují i lékaři, pacienty stěžující si na bolesti a zhoršení chronických nemocí zaznamenávají v ordinacích každý den. Co dělat?

„Nepoddávat se počasí a snažit se být neustále aktivní. Neříkat si: Je ošklivo, nic se mi nechce, raději zůstanu doma. Snažit se najít ve všem malou radost,“ radí Janina Krocková.

Autor:  wer

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.