Děsivá nehoda tramvaje v Praze! Mrtvý mladý řidič (†36): Infarkt?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děsivá nehoda tramvaje v Praze! Mrtvý mladý řidič (†36): Infarkt?!

Nehoda se stala ráno, těsně před začátkem dopravní špičky.
Nehoda se stala ráno, těsně před začátkem dopravní špičky. (HZS Praha – Jan Kostík, ČTK – Stanislav Zbyněk)

Rána jak z děla, skřípění plechů, šok a zmatek. Tak vypadala včerejší tragická srážka dvou tramvají v Praze. Na neštěstí doplatil životem řidič (†36), který zřejmě nedobrzdil svou soupravu. Proč? Policisté nehodu šetří, ve hře jsou i zdravotní indispozice šoféra.

Nehoda se stala v 6.13 hodin na Plzeňské ulici u křižovatky s Nepomuckou. Starší typ tramvaje č. 20 narazil zezadu ve velké rychlosti do moderního typu stojící tramvaje č. 14.

„Řidič tramvaje č. 20 s největší pravděpodobností nedobrzdil a narazil do stojící tramvaje č. 14. Při střetu utrpěl velmi vážná zranění, kterým i přes velkou snahu lékařů na místě podlehl,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Tramvaj č. 20 byla naštěstí prázdná, protože zrovna vyjela z vozovny, ale ve »čtrnáctce« bylo šest lidí včetně řidiče. Těm se jako zázrakem nic vážného nestalo.

První odhady škody hovoří o 10 milionech korun. „Jednou z vyšetřovacích verzí nehody jsou i zdravotní komplikace usmrceného řidiče tramvaje ještě před srážkou,“ uvedla drážní inspekce, která případ šetří spolu s policií. Není ovšem vyloučeno, že ve finále bude škoda ještě vyšší.

Podle ředitele dopravního podniku Martina Dvořáka usmrcený řidič pracoval ve firmě od roku 1996. Nehoda výrazným způsobem zkomplikovala dopravu v ranní špičce v této části Prahy. V ulici Plzeňská a Pod Kotlářkou byl provoz na několik hodin oboustranně uzavřen.

Přestože náhradní dopravu zajišťovalo osm autobusů, ani zdaleka to nestačilo. Lidé byli na nástupních ostrůvcích namačkaní jako sardinky a občas některý z nich přepadl do vozovky.

TRAMVAJE SMRTI

Nehody tramvají si v Praze každoročně vyžádají několik obětí na životech, v drtivé většině případů však jde o neopatrné chodce. Například koncem letošního června přejela tramvaj muže, který na zastávce Hradčanská vstoupil do kolejiště na červenou.

Naproti tomu srážky tramvají se smrtelnými následky jsou v Česku výjimečné. Naposledy se taková nehoda stala v dubnu 2008 v Ostravě, kde se na jednokolejné trati střetly dvě soupravy. Nehoda, kterou zavinil řidič jedné z tramvají, si vyžádala tři mrtvé a 38 zraněných, z toho 13 těžce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.