Zbývalo mu 24 hodin umírání: Zastřelil se v nemocnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zbývalo mu 24 hodin umírání: Zastřelil se v nemocnici!

Muž se zastřelil »čezetou«.
Muž se zastřelil »čezetou«. (Foto pro Aha! – Kateřina Nová)

Před dvěma týdny se na jednotce intenzivní péče havířovské nemocnice zastřelil umírající pacient (†44). Nemocnice se snažila událost ututlat, ven ji nyní vynesl personál...

„Mohu jen potvrdit, že máte správné informace. Naše sestřičky se z toho dodnes vzpamatovávají,“ řekl Aha! ošetřující lékař Peter Schwarz.Muže v konečném stadiu rakoviny přivezla rodina. Byl slabý a nemohl chodit.

„Dalo by se říci, že takový pacient nemá na JIPce co dělat, protože už jsme mu nedokázali pomoci,“ doplnil zástupce primáře chirurgického oddělení Martin Sedláček. Pacient byl navíc z Ostravy a do havířovské nemocnice nepatřil. „Vzali jsme ho sem vlastně z dobré vůle. Nikde jinde nebylo volno,“ dodal Sedláček.

Muž údajně navštívil řadu renomovaných klinik, ale nikde mu nedokázali pomoci. Nezabíralo ozařování ani chemoterapie. Nějakou dobu pobýval doma a využíval služeb mobilního hospice. V havířovské nemocnici vlastně jen dožíval. V jeho těle kolovalo velké množství prostředků na tišení bolesti. „Vzal si život s vědomím, že mu zbývá možná jen čtyřiadvacet hodin života,“ dodal Sedláček.

Jak se zbraň do nemocnice dostala, policie šetří. Je ale jisté, že muž si ji sám přinést nedokázal. Schovat přitom do malého šuplíku nemocniční skříňky těžkou »čezetu« nebylo snadné. Policie má podezření, že ji přinesla manželka. „Prověřujeme, nejdeli o trestný čin účast na sebevraždě,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vše se navíc stalo odpoledne při návštěvních hodinách. Léky omámený muž mohl někoho omylem zastřelit. „V místnosti, kde ležel, byli za plentou i další pacienti,“ dodal Peter Schwarz.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.