Źena řidiče (†36) z tramvaje smrti č. 20: Zhroutila se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Źena řidiče (†36) z tramvaje smrti č. 20: Zhroutila se

Náraz ve vysoké rychlosti obě tramvajové soupravy značně poškodil.
Náraz ve vysoké rychlosti obě tramvajové soupravy značně poškodil. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ČTK – Stanislav Zbyněk)

Šokující zjištění přineslo vyšetřování pondělní nehody tramvají v Plzeňské ulici v Praze na zastávce Kotlářka. Podle Drážní inspekce jela souprava, která narazila do druhé, rychlostí 65 km/h! To je na hranici konstrukčních schopností tramvaje. Vyšetřovatelé se nyní přiklánějí k verzi, že řidič (†36) měl před nehodou zdravotní problémy a nad vozem neměl kontrolu.

Potvrdit to ale musí nařízená pitva. Mezi řidiči tramvají je rozšířený názor, že jejich kolega musel být v okamžiku nárazu minimálně v bezvědomí – nebo spíše mrtvý.

„Projel zastávky z vozovny bez zastavení a ohlášení a před samotným nárazem vůbec nebrzdil. Je proto možné, že byl už mrtvý. Normální reakcí řidiče by bylo soupravu zastavit,“ řekla Aha! jedna z řidiček, která jezdí na trase stejné linky.

„Byl to od pohledu sympatický člověk, jeho manželka také jezdí s tramvají. Poté, co se to dozvěděla, se sesypala. Není se co divit, zhroutil se jí svět. Koupili si vlastní byt a nedávno i auto, teď na to všechno zůstala sama,“ dodala smutně řidička s tím, že oba měli děti.

„Každý jedno z předchozího vztahu. Naštěstí už jsou velké, snad jí teď budou oporou,“ uzavřela řidička tramvaje.Na místě nehody samotné bylo včera vzorně uklizeno a někteří lidé, kteří na zastávku přišli, ani netušili, že se tam včera odehrála jedna z nejtragičtějších srážek za poslední roky.

Jen na nástupním ostrůvku se z piety hromadily svíčky a květiny.Původní odhad škody byl zhruba deset milionů korun, nyní se už mluví až o dvojnásobku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.