Pohřeb obětí vraždy v Mukařově: Vzkaz poslal i Dan Landa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pohřeb obětí vraždy v Mukařově: Vzkaz poslal i Dan Landa

Syn kráčí za rakví svého otce. Jeho maminka pláče zpovzdálí.
Syn kráčí za rakví svého otce. Jeho maminka pláče zpovzdálí. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Slzy, všudypřítomná bolest a poslední zoufalé pohledy na dvě rakve mizející v pohřebním voze. V kostele sv. Petra a Pavla  v Říčanech se více než stovka lidí rozloučila s oběťmi trojnásobné brutální vraždy v Mukařově. Pozůstalí přišli uctít památku Jiřího (†48) a jeho dcery Zuzany (†24), které předminulou středu ubodal šílený vrah Michael Galéz (21). Se třetí obětí masakru Martinem C. (†37) se jeho rodina rozloučí v rodinném kruhu.

Během obřadu se zdrcené vdově a jejímu synovi snažil v zaplněném kostele poskytnout útěchu kněz. Mezi písněmi, které mladou ženu a jejího otce vyprovodily na poslední cestě, nechyběly Ave Maria či Hospodin je můj pastýř.

Emoce ale vyvolala hlavně nahrávka se vzkazem, kterou na obřad poslal oblíbený zpěvák zavražděné Zuzany Dan Landa. „Je tolik hvězd, které září nad tebou. Je tolik cest, které tě k nim dovedou. Zuzano, přeji ti, aby nad tebou zářila spousta hvězd,“ znělo kostelem a poté si plačící pozůstalí poslechli ještě slavnou Landovu píseň Tajemství.

Rozloučení vyvrcholilo chvílí, kdy zřízenci pohřební služby vynášeli z kostela bílou a hnědou rakev, za kterou kráčela plačící vdova a její syn. Zoufalá žena se po děsivé vraždě odmítá do svého domu v Mukařově vrátit a zatím bydlí i se synem u příbuzných v Říčanech.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.