Největší záhady Česka: Za pekelnými psy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Největší záhady Česka: Za pekelnými psy

Pekelných psů se lidé kdysi velmi báli.
Pekelných psů se lidé kdysi velmi báli. (Profimedia.cz)

Asi před třemi sty lety se prý stalo v Berouně, že proti měšťanu vyrazil ze stínu rozpadajících se městských hradeb v Klášterní uličce velký černý chundelatý pes. Muž znejistěl. Potulné zvíře by mohlo být agresivní. Začal se ohlížet po nějakém kameni. Pes se k němu blížil mohutnými skoky – a náhle měšťan ucítil dotek ledové hrůzy...

Spatřil oči zvířete; obrovské, rudé, žhoucí jako dva uhlíky. Uvědomil si, že z pootevřené tlamy netvora vyšlehuje místo jazyka plamen, že jeho drápy při doteku se zemí vykřesávají jiskry a že pes, ač je černý jako smola, má kolem sebe jakýsi oblak nazelenalé záře. Pak zděšeného pocestného ovanul příšerný puch spálené síry...

Pekelný pes! Muž se dal na klopýtavý útěk. Cítil, že přízrak je mu v patách, slyšel jeho temné vrčení, které znělo jako vzdálené pobroukávání hromu... Podobných svědectví přicházejí spousty z celého světa. Co je to za zvíře? A je vůbec skutečné?

Když si shrneme různá svědectví, zjistíme, že tato zjevení se pohybují v přesně vymezených hranicích určitých lokalit. Jako by byli k místu, které střeží, přivázáni neviditelným řetězem. Lidé pekelné psy potkávají na stále stejných místech, např. na venkovské cestě, na hřbitově či nábřeží, nikdo je neviděl zatoulat se mimo tradiční oblast.

Takováto teritoria se často nacházela v okolí starobylých zřícenin, megalitických staveb, pravěkých mohyl, případně u zarostlých neobdělávaných mezí, o nichž se soudilo, že jsou drahami, kterými proudí zemská energie. Jedna z teorií, snažící se vysvětlit tento fenomén, říká, že jde o vizi, vnitřní projekci, jíž mozek člověka reaguje na určité vnější vlivy. Proč se ale na určitém území člověku vtírá představa psa?

Dále je zde hypotéza, že záhadní psi sdílejí svůj původ s duchy a dalšími bytostmi, které někteří badatelé považují za ztělesnění živlů. Mnozí se domnívají, že černí psi jsou zjevení – jakási forma přenášené energie, možná uchovávající obrazy skutečných psů z minulosti.

Mohlo třeba rituální obětování a pohřbívání psů na určitých místech mít právě za cíl přivázat psí duše na tento skrytý, energetický řetěz? Kdoví...

Zítra: Přichází vlkodlak!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.