Velký test: Elektrické nůžky na živé ploty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velký test: Elektrické nůžky na živé ploty!

Elektrické nůžky na živé ploty.
Elektrické nůžky na živé ploty. (Profimedia.cz, ara)

Živé ploty jsou jedny z nejhezčích. Poslouží nejen jako atraktivní způsob ohraničení pozemku, ale poskytují i soukromí. Můžete jimi rozdělit zahradu na různé části a v neposlední řadě plní i funkci okrasnou. Při výběru vhodných dřevin najdou uplatnění v každé zahradě.

Aby se ale nerozrostly do nežádoucích tvarů a rozměrů, tak vyžadují pravidelnou údržbu. Musí se pravidelně stříhat. Na našem trhu lze pořídit širokou škálu plotových nůžek.

Pro tento test jsme zvolili nůžky elektrické, o příkonu cca 450 W a délce lišty kolem 45 až 55 cm, vhodné k pravidelné údržbě a tvarování živých plotů a dalších dřevin. Díky jejich nižší hmotnosti s nimi může pracovat i člověk s menší fyzickou zdatností.

Jak jsme testovali

Všechny modely jsme nejprve otestovali v praxi. Stříhali jsme různé živé ploty a keře. Zajímalo nás, jak snadno se s nůžkami manipuluje a samozřejmě i to, jakou nejsilnější větev uříznou (měřeno na tvrdším dřevě šeříku). Posléze byly všechny modely v dílně rozebrány a podrobně prozkoumány z hlediska technického a dílenského zpracování. V hodnocení jsme kladli především důraz na ergonomii, uživatelskou přívětivost a technické zpracování.

Více na www.itest.cz



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.