Víkendový sraz homosexuálů v Praze: Gayové šli po párty do kostela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Víkendový sraz homosexuálů v Praze: Gayové šli po párty do kostela!

Pochodu se zúčastnil i travestie showman známý jako Chi Chi Tornádo (zcela vlevo), který se proslavil v soutěži Česko Slovensko má talent.
Pochodu se zúčastnil i travestie showman známý jako Chi Chi Tornádo (zcela vlevo), který se proslavil v soutěži Česko Slovensko má talent. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Nečekané vyvrcholení měl čtyřdenní festival homosexuálů Prague Pride. Ačkoliv v sobotu proti nim křesťané protestovali v ulicích a označovali jejich chování za ohavnost, gayové a lesbičky zamířili právě do kostela.

V neděli zkrátka kluci s klukama a holky s holkama seděli v lavicích kostela v pražských Kobylisích, ruce sepjaté, modlitby na jazyku a pohled upřený k oltáři...

Pár hodin po velké taneční a dost odvázané párty na Střeleckém ostrově si desítky homosexuálů přivstaly, aby nescházely na bohoslužbě v kostele U Jákobova žebříku, který spravuje Českobratrská církev evangelická.

„I když tentokrát nedorazilo několik pravidelných účastníků, kteří s tím zřejmě nechtěli být spojováni, bylo v kostele jen pár volných míst,“ mnul si ruce tamní farář Miloš Rejchrt.

Ten nerozumí křesťanům, kteří proti homosexuálům protestovali. „Naše církev sexualitu chápe jako osobní věc, a homosexualita rozhodně není  na obtíž víře v Boha,“ poznamenal. To jejich odpůrci si myslí něco jiného.

„Měli byste se léčit. A léčit vaši zvrácenost můžete i přijetím Krista,“ křičel jeden z nich do průvodu homosexuálů, kterých se na sobotní akci sešlo bezmála pět tisíc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.