Soud osvobodil Alana (11): Může zůstat u maminky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Soud osvobodil Alana (11): Může zůstat u maminky!

O případu jsme informovali v březnu tohoto roku.
O případu jsme informovali v březnu tohoto roku. (Aha! – Dan Černovský)

Ústavní soud rozhodl, že krajský soud pochybil, když poslal Alana Davida (11) na půl roku na psychiatrii. Chlapec tam skončil na přání svého otce, který tvrdil, že ho matka manipuluje proti němu.

Alan i jeho matka Alena Davidová, kteří se dosud skrývali, aby se hoch znovu nemusel vrátit do léčebny, si tak mohou oddechnout. Ústavní soud potvrdil, že krajský soud porušil práva matky i dítěte a také právo na spravedlivý proces.

Chlapcův pobyt v léčebně měl omezit vliv matky na chlapce a hoch si měl najít vztah k otci. U Ústavního soudu včera zaznělo, že chlapec se v léčebně s otcem stýkal a neodmítal ho. Vztah však k němu nenašel. Mimo léčebnu se otec se synem nescházeli.

„Řekli mi, že když s ním nepůjdu na zmrzlinu, neuvidím maminku a nikdy mě nepustí ven,“ popsal již dříve Alan »léčbu« deníku Aha!.Impulzem ke sporům o dítě bylo mezi dvojicí, která spolu nikdy nežila, to, že Alena Davidová požádala po sedmi letech o vyměření alimentů na syna.

Přečtěte si
illis
3. 8. 2011 • 20:16

soudy a zdravotnickým zařízením může mít nepříjemné následky pro chlapce. Toho tátu bych zrušila. Jak si může na dítěti vynucovat přízeň. Jenom proto, že chce matka alimenty. Chudák chlapec, jak je možné, že ho citově vydírají, že když nepůjde s otcem na zmrzlinu, tak už neuvidí maminku. Bohužel, otec si přeje, aby dítě bylo umístěno na psychiatrii a soud mu vyhoví, to snad není ani možné. Je dobře, že v tomto státě ještě existují rozumná rozhodnutí soudu vyšší instance. Adamovi a jeho mamince přeji vše nejlepší a konečně klid .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.