Podmínka za špachtli v břiše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podmínka za špachtli v břiše!

Zleva Lenka Šicová, Dana Staňková a Romana Hanušová.
Zleva Lenka Šicová, Dana Staňková a Romana Hanušová. (ČTK – Igor Zehl)

Brněnský soud včera stanovil trest za 28centimetrovou špachtli, kterou lékaři z nemocnice v Ivančicích na Hané zapomněli v těle pacientky. Bývalá staniční sestra Romana Hanušová dostala roční podmínku. Pacientka navíc žádá odškodné 700 tisíc korun.

Ke gynekologické operaci ženy došlo v září 2009. Lékaři bojovali o její život a v nastalém zmatku si nikdo nevšiml, že chybí nerezová špachtle. Pacientka ji měla v břiše 145 dní, což jí způsobovalo bolesti!

Jako první si chybějícího nástroje všimla sestra Lenka Šicová devět dní po operaci. Za chybu se omluvila, soud ji nakonec nepotrestal. Sestra Hanušová dopadla hůř. Sice zahájila pátrání, ale pak se spokojila s tím, že špachtle byla zřejmě vyhozena do odpadu.

Vinu nepřiznala, proto jí soudkyně udělila podmínku. Zcela zproštěni viny byli chirurg Aleš Soukal a instrumentářka Dana Staňková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.