Babica si nechal uvařit od Popelky!

Odveta pečení kulinářské soutěže protagonistů Popelky už má své vítěze. Přestože se mužský tým, který v pečení střevíčku pro Popelku v minulé soutěži zvítězil kasal, že vyhraje i tentokrát, opak byl pravdou.
Soutěžící měli tentokrát do restaurace Mont Steak přinést uvařený guláš a poté na místě zhotovit zeleninový salát z již připravených ingrediencí. Porotci byli zástupci médií, předsedou poroty pak známý gastronomický odborník Jiří Babica. Po ochutnání osmi chuťově rozmanitých gulášů vybrali netradiční houbový guláš Hanky Křížkové. Nutno podotknout, že misky s guláši byly označeny pouze čísly, aby se předešlo spekulacím o nestrannosti poroty.
Když se pak celebrity pustily do přípravy salátu, nestačil se Jiří Babica divit: "Na první pohled totiž všichni působili jako kulinářští profíci, až jsem se bál, že najít ten nejlepší salát, bude opravdu obtížné. Pak jsem si ale všiml, jakým způsobem připravuje salát právě Hanka Křížková. A když jsem později ochutnal, měl jsem v hodnocení jasno."
Na salátu Hanky Křížkové, která v muzikálu na ledě Popelka bude hrát zlou macechu, se jednohlasně shodli všichni členové poroty. A v čem že spočívá kouzlo receptů sympatické zpěvačky? "Samozřejmě vařím s láskou a chutí,"směje se Křížková a dodává: "U guláše jsem volila houby proto, že mě napadlo, že z masa bude vařit každý a já se chtěla lišit. No, a saláty mám ráda zelené, hodně lesklé, tedy s olejem. Další ingredience přidávám podle momentální chutě a fantazie, protože pestrost a tvůrčí atmosféra do kuchyně prostě patří."
Další odveta se tentokrát nekoná, tvůrcům muzikálu na ledě Popelka stejně jako hercům a zpěvákům totiž nastává období zkoušek - říjnová premiéra v Praze, která odstartuje turné po republice, se totiž neúprosně blíží.