Další skandál VV: Bárta a kšefty se zakázkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Další skandál VV: Bárta a kšefty se zakázkami!

Vít Bárta se snaží křečovitě vtipkovat.
Vít Bárta se snaží křečovitě vtipkovat. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Exministr dopravy a nepsaný šéf VV Vít Bárta se celé týdny brání nařčení, že by se díky své moci »véčkaři« snažili získávat peníze pro stranu.

Nová zjištění však naznačují opak. Jeho pokyn prý zněl: Kdo pro VV zajistí peníze z veřejné zakázky nebo od sponzora, dostane provizi.Tak zní pravidlo, které měl podle MF Dnes Bárta v roce 2009 oznámit straníkům.

Tomu, kdo získá peníze pro VV, slíbil odměnu. „A to 20 procent z prostředků získaných ve prospěch VV (veřejná výběrová řízení, sponzorské dary),“ napsal údajně Bárta.

A to je v rozporu s volebními sliby – že konečně zatočí s korupcí a klientelismem. Bártovi šlo údajně i o to, aby se mu vrátily všechny peníze, které do VV vložil.

„Věci veřejné jsou povinny VB (Vítu Bártovi) vrátit celkovou výši investice,“ měl napsat Bárta. Ten odmítá, že by svým kolegům dával takovéto instrukce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.