Pohroma pro řidiče s vozy na benzin: Tankujete plnou? +400Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohroma pro řidiče s vozy na benzin: Tankujete plnou? +400Kč!

Za dva roky cena benzinu vzrostla o téměř 35 %.
Za dva roky cena benzinu vzrostla o téměř 35 %. (Ilustrační foto Aha!)

Ceny benzinu i nafty letí stále raketově vzhůru. A řidiči se ptají: kdy tomu bude konec?!

Jenže zatím se zdá, že se růst jen tak nezastaví. Navíc už tradičně s nadcházejícím létem a dovolenými pumpaři zdražují stále víc. Máme se tak na co těšit. Litr naturalu už zřejmě brzy nekoupíme pod 40 Kč.

Cenu ovlivňuje spousta faktorů. Kromě toho, že si chtějí pumpaři v motoristické sezoně namastit kapsy, může za zvyšující se cenu i politická situace ve světě.

„Pokud budou Libyjci o prázdninách válčit místo toho, aby těžili ropu, můžeme očekávat, že její cena i nadále poroste. V závislosti na tom poroste i cena benzinu a nafty.

Připočítejte k tomu ještě motoristickou sezonu, a rázem máte litr naturalu za 40 korun,“ potvrzuje analytik Marcel Knupp. Za dva roky přitom do dnešního dne cena benzinu vzrostla o téměř 35 %!

Za plnou nádrž nejpoužívanějšího auta na českých silnicích Škody Felicie jsme tak zaplatili v roce 2009 o více než čtyři stovky méně, než platíme dnes! Existují ale i optimističtější scénáře.

„V současnosti jsme někde poblíž vrcholu stoupajících cen,“ myslí si jiný analytik Andrej Borkov. Za kolik budeme skutečně tankovat, ukáže až čas, nicméně faktem zůstává, že tak levný benzin, jako byl v roce 2009, nás rozhodně nečeká...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.