Záhadná smrt Josefa (†13): Zabil ho zánět střev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Záhadná smrt Josefa (†13): Zabil ho zánět střev!

Tragická událost
Tragická událost (Foto pro Aha! – Ivan Dostál)

Smrt malého Pepy (†13) z Prachaticka, kterého údajně utýrala hladem sektářská rodina veganů, otřásla okolím. Jak se ale včera ukázalo, vše je jinak! Dítě od osmi let trpělo chronickým zánětem střev...

Přestože policisté tvrdí opak, podle informací Aha! šlo o bezproblémovou rodinu. Klučina měl ale vleklé zdravotní problémy, kvůli nimž byl dehydrovaný a podvyživený.

Měl problém udržet stolici, proto se styděl chodit na gymnázium. „Tu rodinu znám. To, co se říká, jsou nesmysly. Nedovedu pochopit, proč to vyšetřuje policie, když rodina pro něj udělala maximum.

Jezdili k doktorům do Plzně, Budějovic, ale nebylo to nic platné. Pak našli léčitele, ten mu dal nějaké bylinky a stav se na čas zlepšil. Rozhodně ho nikdo netrápil hlady. To je lež,“ řekla Aha! pracovnice úřadu v obci, kde chlapec pobýval u prarodičů.

Za rodiče se postavila i učitelka vimperského gymnázia. „Nikdy nebyl zanedbaný, týraný, hladový. Jen měl psychický blok z toho, čím trpí, že musí často na záchod a že neudrží jídlo. Zvracel, měl průjmy. Bylo mi ho strašně líto, ale rodiče lítali po doktorech, ale ti jim nepomohli,“ svěřila se.

Policie přesto trvá na svém a rodiče školáka obvinila. „Čin byl překvalifikován na podezření z usmrcení z nedbalosti. K případu se zatím podrobněji vyjadřovat nebudeme,“ uvedla mluvčí policie Štěpánka Valentová.

Není vyloučeno, že policie by mohla stíhat i některé chlapcovy lékaře. Josef byl totiž před několika dny ve zbídačeném stavu letecky převezen do nemocnice v pražském Motole, kde v úterý boj o život prohrál...

Co je veganství

Přísnější forma vegetariánství. Vegan se zříká nejen konzumace masa, ale i vajec, mléčných výrobků či dokonce medu. Mnoho veganů odmítá používat výrobky z kůže, vlny a hedvábí či kosmetiku, obsahující živočišné složky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.