Josef Kubeš (51) z Domažlic pomáhal okradené: Narkoman ho pobodal jehlou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Josef Kubeš (51) z Domažlic pomáhal okradené: Narkoman ho pobodal jehlou!

Statečný řidič Josef Kubeš.
Statečný řidič Josef Kubeš. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Období plné hrůzy, strávené návštěvami v nemocnici má za sebou řidič autobusu Josef Kubeš (51) z Domažlic.

Na začátku ledna neváhal a rozběhl se za zlodějem, který okradl jednu z cestujících. Dostihl ho, jenže lapkanarkoman vytáhl injekční stříkačku i s jehlou a řidiče s výkřikem »mám žloutenku a jsem HIV pozitivní« třikrát bodl.

Profesionální šofér tak musel kromě výslechu na policii absolvovat i krevní testy a podstoupit preventivní léčbu.

„V souvislosti s podezřením na žloutenku chodím na pravidelné odběry krve a musím chodit i na injekce,“ svěřuje se Kubeš.

Ještě větší hrozbou ale byla nákaza virem HIV. „V případech, kdy je podezření na HIV onemocnění, jsou nasazena virostatika, která mají zabránit rozvoji virové infekce a dále je takový člověk v pravidelných tříměsíčních intervalech sledován po dobu 1 roku,“ uvedla Aha! mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renata Jenšíková.

Cestu do odborné ordinace si tak bude muset ještě několikrát zopakovat.Když se statečný řidič ohlíží zpět, prý by asi tak horlivý nebyl. „Mám s tím spoustu starostí, asi bych se příště otočil na druhou stranu jako to dělají jiní.

Jenže on člověk stejně nikdy úplně neví, jak se v té situaci zachová,“ říká Kubeš, kterému se po incidentu se zlodějem změnil život. „Dotklo se to i mé manželky a celé rodiny.

Snažil jsem se na to nemyslet, to bych se asi musel zbláznit. Jsem ten typ, co se raději připraví na tu nejhorší variantu, ale jak se ukazuje, zřejmě vše dopadne dobře,“ věří. Útočník sice využil momentu úleku a uprchl, policie ho ale díky odvážnému šoférovi dopadla během několika hodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.