Padl 50 let starý rekord: Naměřili 25,6°C | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Padl 50 let starý rekord: Naměřili 25,6°C

Ústecká zoologická zahrada včera vypustila do přírody poslední čtveřici ježků, kteří tu trávili letošní zimu.
Ústecká zoologická zahrada včera vypustila do přírody poslední čtveřici ježků, kteří tu trávili letošní zimu.  (ČTK – Libor Zavoral)

Aprílové počasí řádí jako pominuté! Zatímco začátek týdne byl deštivý a včera na řadě míst padaly teplotní rekordy, tak dnes nás opět čeká ochlazení. Pohyb rtuti teploměru připomíná jízdu na horské dráze...

Včera bylo nejtepleji v Doksanech, kde meteorologové naměřili 25,6 °C, a byl tak pokořen teplotní rekord z roku 1961. Ovšem dnes se zase ochladí. „Počasí je vyloženě aprílové. Mění se velmi rychle a i kvůli tomu máme v dubnu nejnižší pravděpodobnost předpovědi za celý rok,“ potvrdila Aha! Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Výkyvy počasí nepříjemně ovlivňují naše zdraví. Můžeme se cítit přecitlivělí, mohou nás trápit bolesti hlavy a kloubů a vůbec můžeme být náchylnější k nemocem, třeba nastydnutí a nebo rýmě. Naše obranyschopnost je navíc značně nabouraná po vydatné zimě. Sluníčko a teplo přivítala zvířata, která se k sobě začala v teplu mít.

Kupodivu se v těchto dnech nejvíce páří ptáci a pozadu nezůstávají ani syslové nebo želvy bahenní ve většině zoologických zahrad u nás.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.