Meteorologové: Slunce jen přes týden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Meteorologové: Slunce jen přes týden!

Sluníčko lákalo včera k posezení i procházkám, dlouho ale nevydrží.
Sluníčko lákalo včera k posezení i procházkám, dlouho ale nevydrží. (Aha! – Karel Kopáč)

V pracovních dnech sluníčko a příjemné jarní teploty, na víkend zataženo, zima a déšť se sněhem. Podobný trend jako v minulém týdnu pokračuje...

Do pátku meteorologové předpovídají teploty až 16 °C, v sobotu a neděli klesnou na maximálních 9 °C, v noci může i mrznout. „Přes Česko bude přecházet studená fronta. Je to pouhá náhoda, v pondělí a úterý se můžeme opět těšit až na 14 °C,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

Trápí vás jarní únava? Takhle ji přeperete!

Zima je konečně pryč a začíná jaro. Svítí sluníčko, zelená se tráva, kytičky vystrkují poupata... Místo abychom se z toho všeho radovali, padne na nás jarní únava a nemáme náladu ani sílu alespoň vykouknout ze dveří. Jak nejlépe překonat jarní únavu a nejkrásnější období v roce si pořádně vychutnat? Zde je 6 zaručených »léků«!

  1. Voda
    Snažíte se »nakopnout« kávou nebo energetickými nápoji? Krátkodobě to pomůže, ale jakmile vyprchá účinek kofeinu, je únava zpátky. Zkuste raději obyčejnou vodu! Dostatečná hydratace vám dodá energii dlouhodobě.
  2. Pohyb
    Nemáte sílu se ani zvednout z postele? Překonejte lenost a vyrazte aspoň na procházku! Chvilka na čerstvém vzduchu nebo jakýkoliv pohyb vám rozhodně udělá lépe.
  3. Pravidelné jídlo
    Kolikrát denně jíte, je v tomto případě jedno. Zkuste ovšem dodržovat určitou pravidelnost. Čím větší porce budete jíst, tím budete ospalejší. Doporučujeme proto menší porce.
  4. Hudba
    Zpíváním se dokonale odreagujete. A nemáteli příležitost si nerušeně zazpívat, pusťte si nahlas nějakou rytmickou hudbu a soustřeďte se chvíli jen na ni. Máteli možnost si zatančit, tím lépe!
  5. Procházky
    Jeli to jen trochu možné, dopřejte si 15minutovou procházku před snídaní a po večeři. Vyhýbejte se rušným ulicím a objevujte dosud neprozkoumané cestičky. Buďte na ranní či večerní procházce domluveni se sousedkou nebo kamarádem, méně hrozí, že se ji rozhodnete vynechat.
  6. Spánek
    Cítíteli se unaveni, nejpřirozenějším řešením je spánek! Samozřejmě ne vždy si můžete šlofíka dovolit. Zkuste proto více spát v noci – alespoň 7 až 8 hodin, aby na vás únava nedoléhala přes den! Před spaním nejezte a nepijte kofeinové nápoje.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.