Slunce pálí jako v srpnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Slunce pálí jako v srpnu!

Krásné počasí láká k poležení na trávě...
Krásné počasí láká k poležení na trávě... (Profimedia.cz)

Obloha jako vymalovaná vydrží jen dopoloviny týdne. Pak se slunečné a teplé počasí, které připomíná spíše letní měsíce, pokazí a ochladí se. Do té doby si ale můžeme užívat vyloženě letních teplot až 27 °C!

Za vše můžeme poděkovat teplému vzduchu z jihu. Teplo, které dnes a zítra jižanům vyfoukneme, by nám mohli s klidným svědomím závidět. „V přímořských letoviscích v Řecku, Itálii nebo Chorvatsku se budou teploty pohybovat kolem 22 °C. Zato u nás se dnes rtuť teploměru vyšplhá nad 25 °C a zítra by mohla pokořit hranici 27 °C,“ slibuje meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

Vysoké teploty ale přinášejí i rizika. „Můžeme mluvit o velkém štěstí, že hodnoty ozonu se vrátily do normálu. V dubnu byly dlouhodobě podprůměrné, což bylo velmi nebezpečné. I tak nám ale sluníčko svítí zhruba 14 hodin denně, a proto bychom neměli zapomínat na opalovací krémy, pokrývku hlavy a sluneční brýle. Při teplotách nad 25 °C je pak důležité dodržování pitného režimu,“ varuje Honsová.

Od čtvrtka k nám pak zamíří studená fronta a chystá se dramatické ochlazení. „Mohou přijít bouřky a očekáváme ochlazení na 12 až 15 °C. Poté se sice o oteplí, ale i nadále očekáváme srážky a přeháňky. Víkendové teploty by mohly být kolem 20 °C,“ dodává Honsová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.