Nejlepší pražské jídlo? Cukrové řezy z morku!

Zvláštního vítěze má soutěž o nejlepší pražské jídlo. Porotu oslnily morkové řezy. Bizarní moučník servírovaný ve vydlabané kosti chutnal nejen organizátorovi Tomio Okamurovi, ale i přísnému šéfkuchaři Romanu Vaňkovi známému z pořadu Na nože.
„Naším cílem nebylo najít deset receptů na svíčkovou nebo guláš. Chtěli jsme najít unikátní recept na jídlo, které se dříve v Praze jedlo, ale z kuchařek zmizelo. Sladký morkový řez byl můj favorit od začátku,“ říká Tomio Okamura.
Druhé místo obsadila kaštanová polévka, třetí skončily tvarohové taštičky. Nejlepší pražské speciality budou k ochutnání v sobotu 9. dubna na Velikonočních trzích na Staroměstském náměstí.