Šnajdr na Primě: Slib doktorům je nemorální! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šnajdr na Primě: Slib doktorům je nemorální!

Marek Šnajdr
Marek Šnajdr (ČTK)

Slib ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), že přidá lékařům dvě miliardy korun, včera kritizoval poslanec a šéf správní rady VZP Marek Šnajdr (ODS).

Podle něj by měl ministr něco slibovat až peníze bude mít, a ty nyní nemá. „Vydávat zdroje, které nemáme, a vázat zdroje, které teprve a možná vzniknou, to je princip, který je nemorální a nezodpovědný,“ řekl Šnajdr v pořadu Partie na Primě.

Šnajdrovi se navíc nelíbí, že Heger ustoupil doktorům. „Ukazuje se tak, že ten kdo nejvíce křičí, uspěje, zatím ten, kdo se chová jinak, musí počkat,“ sdělil rozhořčeně.

Šéf správní rady se rovněž opřel do středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD), když ho obvinil, že utratil asi 50 milionů na nákup zařízení, místo aby využil soukromníka, který zařízení vlastní.

„Smlouvy nebyly pro nemocnici výhodné,“ odvětil Rath s tím, že za zařízení utratil necelých 25 milionů a zachoval se tak jako dobrý hospodář. „Ty smlouvy, které byly nevýhodné, tak já to řeknu, jak to cítím. Byla to zlodějna,“ dodal Rath.

David Rath

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.