Toto mládě pumy mělo zemřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Toto mládě pumy mělo zemřít!

Keira je velmi plachá.
Keira je velmi plachá. (Pro Aha! – Lukáš Hrubý)

Keira, teprve měsíční kotě pumy americké, byla odsouzena k smrti!

Narodila se u soukromého chovatele z Hradce Králové jako páté kotě z vrhu a majitel o ni jako slabou neměl zájem. Naštěstí se jí v poslední chvíli ujali dobří lidé!

Společně s brášky a sestřičkami byla Keira umístěna v drátěné kleci, kterou jim propadávaly tlapky. Byla nejmenší, a tudíž odstrkovaná. Neměla dostatek pití, žrádla a majitel se jí chtěl zbavit. Naštěstí se v poslední chvíli dostala na ranč Větrovy na Táborsku.

„Špatné zacházení zůstane ještě nějaký čas v paměti malé šelmy. Ještě zhruba měsíc potrvá, než si na nás zvykne. Jde to pomalu,“ říká chovatel Lukáš Hrubý. Keira je velmi plachá a s nynějšími chovateli teprve navazuje přátelství. Jejím útočištěm se dočasně stala vytopená kancelář.

Denně spořádá jedno kuře a hromadu pamlsků. Ranč má ve svém chovu už jednoho čtyřletého samce pumy americké – Robina. „Než k němu Keiru pustíme, musíme počkat, až jí budou alespoň dva roky, jinak by jí Robin mohl ublížit,“ dodává Hrubý.

Zatím důvěřuje jen jediné chovatelce, Haně Sedloňové, od ostatních se nechce nechat ani pohladit!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.