»Tak můj syn je žhář!« řekl hasič a zhroutil se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Tak můj syn je žhář!« řekl hasič a zhroutil se

Poslední ze stohů, které mladý žhář zapálil – nedaleko něj byl chycen.
Poslední ze stohů, které mladý žhář zapálil – nedaleko něj byl chycen. (pro Aha!: Vladimír VLK)

KDYNĚ – Sanita záchranky s kvílející houkačkou se včera přiřítila na náměstí ke školní budově ve Kdyni na Domažlicku. Zkolaboval tam školník. Právě se dozvěděl, že jeho syn Lukáš Šenkár (20), který je nadšeným dobrovolným hasičem, je obávaným žhářem, jenž měsíce terorizoval okolí Kdyně.

Otec, který je i s manželkou rovněž dobrovolným hasičem a roky vede mladé hasiče ve Kdyni, šokující zprávu neunesl. „On tady vychovává mladé hasiče, je aktivní, slušný a »hasičina« je pro něj všechno. A teď se ukáže, že právě jeho syn je žhář. Dostal z toho málem infarkt. Prý i uvažuje, že se ze Kdyně odstěhuje, jakou teď má celá rodina ostudu,“ říká známá rodiny žháře. Mladíka dopadla policie brzy po pondělním požáru stohu slámy poblíž Kdyně. Svědci si nedaleko ohně všimli mladého muže na kole, kterého poté zatkla policejní hlídka.

Zpráva o tom, kdo je za žhářskými útoky, šokovala i starostu Kdyně Jana Löffelmanna. „Na jednu stranu mám radost, že žháře chytli a nemůže podpalovat znovu, na druhou je mi líto, když jsem se dozvěděl, o koho jde. Je to pro celou rodinu tragédie,“ uvažuje starosta. Poblíž Kdyně hořelo vždycky, když se Šenkár pohádal doma s rodiči nebo s přítelkyní. Nejspíš si všechno kompenzoval žhářským útokem. Obvykle pak býval u ohně mezi prvními a nadšeně hasil. Podle psychologů si tak kompenzoval svoje pocity méněcennosti. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.