Austrálie se modlí za koalího hrdinu - Po Frodovi stříleli puškou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Austrálie se modlí za koalího hrdinu - Po Frodovi stříleli puškou!

Zvířátko našli vedle mrtvého těla jeho matky. Kanonádu střel přežilo jen zázrakem.
Zvířátko našli vedle mrtvého těla jeho matky. Kanonádu střel přežilo jen zázrakem. (Profimedia.cz)

Lidská krutost nezná mezí. Ale proč na ni doplácejí bezbranní tvorečkové?! Mládě koaly kdosi minulý pátek nedaleko australského Brisbane patnáctkrát trefil z pušky. Střílel také po jeho mámě, kterou zabil. Maličký Frodo, který dostal jméno po hrdinovi z Pána prstenů, ale zázračně přežil. Teď se šestnáctiměsíční dvoukilový drobeček pere o život.

Tým veterinářů z nemocnice pro divokou zvěř už z koalího tělíčka odstranil polovinu nábojů. Ty je potřeba likvidovat postupně. Koala je totiž stále příliš slabý, a navíc ho zvěrolékaři nechtějí ještě více vystresovat. Zda bude Frodo žít, se ale lékaři zatím zdráhají tvrdit. Nyní se bojí, aby se mu do ran nedostala infekce, kterou mohou způsobit olověné náboje.

Ve státě Queensland hrozí útočníkovi na koaly dva roky vězení nebo pokuta 3,6 milionu Kč. Mnoho Australanů si přeje přísnější trest. Ve své zemi se stal Frodo přes noc téměř národním hrdinou. Podobně jako koala Sam, kterou před dvěma lety ožehly plameny pustošícího požáru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.