VIDEO Záhada Chaplinova filmu z roku 1928 – Žena s mobilem na uchu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

VIDEO Záhada Chaplinova filmu z roku 1928 – Žena s mobilem na uchu!

I v tomhle záběru žena vedle Charlie Chaplina působí, jako by měla mobil u ucha. Záhada se však týká jiného záběru a jiné ženy.
I v tomhle záběru žena vedle Charlie Chaplina působí, jako by měla mobil u ucha. Záhada se však týká jiného záběru a jiné ženy. (ara, video YouTube.cz)

Mobilní telefon drží u ucha žen, která se objevuje v záběrech 82 let starého filmu natočeném Charlie Chaplinem. Co na to současní filmaři? „Nemá to vysvětlení. Snad jen…., že jde o cestovatelku časem.“

Na záznamu, který je jako bonus k DVD s Chaplinovým filmem Cirkus z roku 1928, totiž projde žena mluvící do čehosi, co si drží u ucha.

Nejvíc ze všeho to vypadá jako mobilní telefon, ale ty byly vynalezeny až v 70. letech minulého století. Střízlivě vzato jde pravděpodobně o herečku držící sluchátko s nápovědou.

Videonahrávka, kterou už si na serveru YouTube pustily více než dva miliony lidí, ale razí jiný názor. Například irský filmař George Clarke, který klip objevil a komentuje, je ona osoba jednoduše cestující v čase. „Prostě to nejde vysvětlit“, řekl.

VIDEO Záhada Chaplinova filmu

Na záznamu se dotyčná dáma objeví v 03:46 a projde z pravé strany záběru na levou.

Čtěte také:

Před 120 lety se narodil »nesmrtelný« komik Stan Laurel

Do Prahy přijela vnučka komika Chaplina. Víme proč!

Jaroslav Čejka: Našli jsme ho v léčebně!

103 slavných osobností - Absolutní hit internetu: Schválně, kolik jich poznáte?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.