Udusil miminko v bordelu - Hrozí mu výjimečný trest | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Udusil miminko v bordelu - Hrozí mu výjimečný trest

Michalu Nováčkovi hrozí za vraždu víc než 20 let vězení.
Michalu Nováčkovi hrozí za vraždu víc než 20 let vězení. (pro Aha! – Marek Hofman)

Až výjimečný trest za vraždu může dostat Michal Nováček (23), který brutálně zavraždil v nočním klubu u Českých Velenic půlročního kojence své přítelkyně. Včera za svůj hrůzný čin stanul před soudem.

Dítě, které plakalo, letos v červnu zaházel polštáři a peřinami a ty měl ještě silou držet. Miminko poté podle soudního znalce zemřelo na poškození plic. Nováček dítě pravidelně hlídal, když jeho přítelkyně pracovala v klubu jako prostitutka. Když se ráno vrátila do pokoje, bylo už její miminko mrtvé. „Byli jsme tehdy přivoláni do toho klubu a snažili jsme se dítě oživit, ale všechny pokusy byly marné,“ řekl ředitel českobudějovické záchranné služby Marek Slabý.

Nováček včera u soudu ale tvrdil, že se na osudnou noc nepamatuje a že byl opilý. Matka dítěte navíc při výslechu uvedla, že ji přítel nutil k prostituci. Často pil a peníze utrácel v hracích automatech. Když vydělávala, o dítě se staral. Před neštěstím partnerovi oznámila, že s prostitucí končí a odstěhuje se k otci. Verdikt by u Krajského soudu v Českých Budějovicích mohl padnout do týdne. Nováček může dostat i více než 20 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.