Krejčíř: Fax? To je nesmysl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krejčíř: Fax? To je nesmysl

PRAHA – Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř zpochybňuje, že by mu někdo z České republiky posílal fax, na kterém měli být údaje s osobními daty bývalého premiéra a předsedy sociální demokracie Stanislava Grosse.

Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř zpochybňuje, že by mu někdo z České republiky posílal fax, na kterém měli být údaje s osobními daty bývalého premiéra a předsedy sociální demokracie Stanislava Grosse. „Mají problémy, tak se zaměřili na mě. Je to zpravodajská hra,“ uvedl Krejčíř v telefonickém rozhovoru s deníkem Aha!. Policie tvrdí, že je to jeden z rozhodujících důkazů v kauze »Krejčířovy směnky«. Krejčíř totiž tvrdí, že má směnku, podle které mu ČSSD dluží 60 milionů korun. Sociální demokraté a teď i policie zase naznačují, že jde o falzifikát.

* Policie tvrdí, že má důkaz o tom, že jste se vy a vaši lidé pokusili zfalšovat směnku, podle které vám ČSSD dluží 60 milionů korun. Informace prý pocházejí z faxu, který měl doma jeden ze zadržených lidí, kteří s vámi byli ve spojení…
„To je absolutní nesmysl, hovadina. Podívejte se, je to asi takhle. Preference ČSSD klesají, nervozita před volbami stoupá. Tak je potřeba znedůvěrohodnit Krejčíře a existenci směnky.“

* Takže možnost, že by byla směnka falešná stále popíráte?
„Je to dobře sehraná zpravodajská hra, nic jiného.“

* Již několikrát jste zveřejnění směnky, která má usvědčit ČSSD a Stanislava Grosse z půjčení 60 milionů korun, odložil. Už víte, kdy kopii směnky poskytnete médiím?
„Ještě nenastal ten pravý čas. Ale bude to už velmi brzy.“

* Je pravda, že se o koupit směnky před svou smrtí zajímal zavražděný podnikatel František Mrázek?
„To je pravda.“

* Za kolik od vás chtěl Mrázek směnku koupit? Ceny přeprodaných dluhů se obvykle snižují…
„To ne, bylo to více než těch 60 milionů, co mi ČSSD dluží. Směnka s podpisem Grosse se neprodává každý den...“

* Víte něco o tom, že pan Mrázek krátce před svou smrtí intenzivně sháněl originální podpis Stanislava Grosse?
„Tak o tom jsem nic neslyšel. Já jsem s Mrázkem mluvil naposledy na začátku roku 2003.“

* Tvrdíte, že jste s Mrázkem mluvil naposledy před třemi lety. Jak jste spolu ale komunikovali ohledně jeho zájmu o koupi směnky?
„Všechno jsme to řešili přes prostředníky.“

Ptal se: Karel KOPEČEK
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.