Poslední vědecké výzkumy: Lodě mizí kvůli plynům! Záhada Bermudského trojúhelníku definitivně vyřešena... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poslední vědecké výzkumy: Lodě mizí kvůli plynům! Záhada Bermudského trojúhelníku definitivně vyřešena...

Fotografie
Fotografie (internal)

Americkým vědcům se povedlo rozlousknout legendami opředenou záhadu Bermudského trojúhelníku a vysvětlení podepřít fakty! Proč v oblasti mezi Miami na Floridě, Portorikem a Bermudami záhadně mizelo a stále mizí velké množství lodí a letadel? Vysvětlení je jednodušší, než si lze představit!

V oblasti zvané také »Ďábelský trojúhelník« není ani základna UFO, ani se tu nenachází jiná časoprostorová dimenze. Ve světle nových faktů pokulhává i teorie, že se zde rozkládalo zaniklé území vyspělé civilizace, třeba bájná Atlantida, a že některá její energetická zařízení mohou být stále v provozu. Vědcům se podařilo přesvědčivě dokázat, že za vše může plyn. Přesněji řečeno metan, který je v každé plynové troubě či karmě...

Badatelé teď definitivně zjistili, že se ze dna oceánu vynořují obrovské metanové bubliny, kvůli nimž mizí většina lodí a letadel na určitých místech po celém světě, tedy například i v méně »proslavených« oblastech Japonského či Severního moře.

Oceánografové na dně tzv. Bermudského trojúhelníku po letech bádání objevili určité zásoby metanu, tzv. metanové hydráty. Na základě nashromážděných dat se povedlo zrekonstruovat, co se stane při explozi gigantické plynové bubliny.

Metan, který se normálně nachází na dně oceánu ve zmrzlém stavu, se může vytlačit a transformovat do plynových bublin. Ty explodují poté, co se vynoří z mořské hladiny. Loď zachycená do metanové bubliny okamžitě ztrácí schopnost plout a potápí se ke dnu. Pokud jsou bubliny dostatečně velké a mají dost hustoty, může kvůli nim spadnout i letadlo.

Záhada byla rozluštěna, i přesto je ale oblast Bermudského trojúhelníku nadále nebezpečná.

Skutečný příběh: Tajemství letu číslo 19!

Záhadné zmizení pěti amerických torpédových bombardérů z prosince 1945 dalo podnět k vyšetřování oblasti Bermudského trojúhelníku. Bombardéry, které vzlétly z Miami, řídili zkušení piloti. Navíc byl jasný slunný den. Situaci ilustruje záznam z řídicí věže. Vedoucí pilot je rozrušený a stěžuje si, že nevidí zemi:

„Zdá se, že jsme mimo kurs,“ říká.

„Jaká je vaše pozice?“ ptá se řídicí věž.

Následují minuty mlčení.

„Nemůžeme si být jistí, kde jsme. Nevidím zemi,“ opakuje pilot. Jeho hlas nepřipomíná zkušeného letce, ale spíše malého kluka.

Pak se spojení opět přeruší.

Dvacet minut poté se pilot ozývá, jeho hlas se hystericky třese. „Nemůžeme říci, kde jsme… Všechno je… Nic se nedá ovládat. Vypadá to, že vstupujeme do bílé vody. Jsme úplně ztracení,“ byla poslední slova pilota.

Dodnes nebyl nalezen jediný úlomek letadla. Vyšetřovací svazek tohoto záhadného zmizení má 500 stran, doposud se však nepovedlo stanovit přesnou příčinu tragédie.

Pět bombardérů se už nikdy nevrátilo.

Nejznámější mýty o Bermudském trojúhelníku

  • Neexistují žádné důkazy o tom, že by se jednalo o neobvyklý jev.Pravda: Naopak! Vznikla řada pozoruhodných vědeckých studií, které poukazují na neobvyklé jevy v této oblasti.
  • Příčinou mizení lodí je statická elektřina. Oblast Bermudského trojúhelníku je místem se silnou statickou elektřinou. Některé elektrostatické náboje na lidském těle mohou ohrozit centrální nervovou soustavu a mozek, takže pilot (kapitán) ztrácí vědomí. Pravda: Neexistuje žádný důkaz o statické elektřině v oblasti Bermudského trojúhelníku.
  • Na vině jsou paranormální jevy, které se nedají logicky vysvětlit. Pravda: Neexistují žádní duchové, démoni či andělé.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.