Hrůzný nález ve Francii - Zardousila osm svých miminek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hrůzný nález ve Francii - Zardousila osm svých miminek!

Odmítala antikoncepci. Svá miminka vraždila. Zatím se našlo osm mrtvolek.
Odmítala antikoncepci. Svá miminka vraždila. Zatím se našlo osm mrtvolek. (Facebook)

Případ osmi nalezených mrtvolek kojenců vyděsil nejen celou Francii, ale i zbytek světa! Život zhruba 600 obyvatel dříve klidné vesnice Villers-au-Tertre na severu Francie se přes noc změnil v horor! Hrůzný nález objevil v sobotu nový majitel nemovitosti, který se na svém pozemku chystal hloubit bazén. Během prací uklouzl na plastovém sáčku, v němž se ukrývala dvě tělíčka novorozenců. Postupně se našlo celkem osm mrtvolek kojenců.

Ihned po prvním nálezu se rozjelo pátrání, na místo dorazili policisté se speciálně vycvičenými psy. V úterý a ve středu byly objeveny další mrtvolky. Část tělíček se našla v taškách do popelnic pod sudem s topným olejem, část ukrýval altán vzdálený asi kilometr od prvního místa nálezu. Po výslechu byli zatčeni dcera a zeť předchozích majitelů nemovitosti.

Včera se k vraždám kojenců přiznala jejich matka Dominique Cottrezová (45), která pracovala jako pečovatelka. Novorozence zardousila ihned poté, co je porodila. K vraždám zřejmě došlo v letech 1989 až 2006. Těhotenství přitom manželovi i dvěma dcerám zamlčovala. „Byla trochu unavená, ale pořád pracovala 24 hodin denně,“ vypověděly u soudu její dcery (21, 22). Proč Cottrezová nemluvňata vraždila? Právníkům řekla, že už nechtěla mít další děti, ale zároveň odmítala navštívit doktora, který by ji předepsal antikoncepci. Podle některých informací měla spáchat dokonce dvanáct vražd, to se ale zatím nepotvrdilo.

Manžel obžalované Pierre-Marie Cottrez (45), kterému původně hrozilo stíhání za utajování zločinu a skrývání mrtvých těl, byl včera propuštěn. Cottrezová byla obviněna z vražd nezletilých, za což je ve Francii trestní sazba 15 let až doživotí. Nyní je ve vazbě.

Cottrezovi měli ve vesnici dobrou pověst. Pierre-Marie dokonce nějakou dobu pracoval na zastupitelstvu obce. „Nemohu tomu stále uvěřit. Dominique je skvělá žena, která vzorně pečuje o rodinu. Až do jeho nedávné smrti se starala o svého nemocného otce Oskara,“ řekl jeden ze sousedů.

Tragédie je zatím poslední ze série vražd novorozeňat jejich matkami, k nimž došlo během několika měsíců ve Francii. V březnu byla odsouzena Céline Lesageová na 15 let za vraždu šesti kojenců a minulý rok v červnu Veronique Courjaultovou na 8 let za vraždu tří miminek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.