Telefonujete na WC? Je to životu nebezpečné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Telefonujete na WC? Je to životu nebezpečné!

Telefonováním na záchodě si můžete přivodit vážné onemocnění.
Telefonováním na záchodě si můžete přivodit vážné onemocnění.

PRAHA – Problémy s dýcháním, srdcem, prostatou, střevy nebo i sexem! Takové nemoci může podle lékařů způsobit mobilní telefon!


Zvonící mobil už totiž nezvedáme jen na ulici či v autobusu, ale často i při chvilkách s partnerem a dokonce i na záchodě.

Obrázek muže stojícíhou pisoáru s mobilem v ruce, či veselý hovor ozývající se z kabinky dámské toalety není žádnou vzácností.

Zdraví na toaletě ale podle odborníků nepodlamují elektromagnetické vlny, které mobily vyzařují a o nichž se často mluví v souvislosti s možnými riziky, ale obyčejný stres! „Na záchodě člověk potřebuje klid, a každé vyrušení jako například nečekané zazvonění telefonu je pro organismus stresující. Stejně jako v intimních chvílích s partnerem,“ říká lékař Petr Randáček.

Podle průzkumů si mobil před sexuálním stykem vypíná jen 14 % lidí.

Prvními příznaky stresu bývá bušení srdce, průjmy, zácpa, potíže s dýcháním, nechutenství nebo sexuální poruchy. „Tyto projevy bývají krátkodobé, ale při dlouhodobém působení stresu se snižuje imunita organismu, která se projevuje například častějšími angínami, záněty močových cest, střevními problémy, poruchou erekce u mužů, nechutí na sex u žen a vysokým krevním tlakem,“ doplňuje Randáček.

„Zazvonění mobilu ve chvílích, které většina lidí tráví nejraději sama, stres každopádně vyvolá,“ tvrdí Randáček. Proto doktoři radí: „Před vstupem na WC vypněte mobil!“


Autor: (tm)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.