Novinka na poště - Balík přivezou i večer! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Novinka na poště - Balík přivezou i večer!

Fotografie
Fotografie (internal)

Kdo by to neznal. Napjatě čekáte balík, ale ve chvíli, kdy pošťák dopoledne v pracovní den přijde k vašim dveřím a zazvoní, nejste doma. A druhý den musíte na poštu... Nezoufejte! Prý se blýská na lepší časy. Česká pošta od počátku července zkouší novou službu – večerní doručování.

Projekt probíhá ve všech krajských městech do konce září a jeho cílem je prý zvýšit úspěšnost při doručování zásilek a zkvalitnit služby pro zákazníky. Nová služba, za kterou se nehradí žádný zvláštní příplatek, má jednoduchá pravidla.

Jakmile pošta obdrží zásilku, zavolá zákazníkovi, ve kterou podvečerní hodinu zásilku přiveze. Služba bude fungovat do sedmé hodiny večerní. Telefonický kontakt na adresáta bude vyplňovat na nově upravený podací lístek odesilatel.

„Jednoznačně se zvýší zákaznický komfort, podstatně se zvýší úspěšnost doručení zásilek na první pokus a pravděpodobně se zkrátí čekací doby na pobočkách,“ popsala mluvčí České pošty Marta Selicharová, která dodala, že ročně firma přepraví přes 32 milionů balíků.

Podle prvních výsledků ve zkušebním provozu už je jasné, že novinka je velmi úspěšná. Zatímco dosud dokázala doručit pošta soukromým osobám na první pokus pouze 55 % balíkových zásilek, úspěšnost doručení v testovacím provozu vystoupala téměř na 90 procent.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.