Vlak smetl 40 lidí - Celé nádraží bylo od krve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vlak smetl 40 lidí - Celé nádraží bylo od krve!

Policisté zjišťují totožnost obětí.
Policisté zjišťují totožnost obětí. (ČTK, EPA)

V krvavé neštěstí se změnily oslavy svátku sv. Jana nedaleko španělské Barcelony. Skupina mladých lidí si ve středu ve 23.30 ve stanici Playa Castelldefels krátila cestu na pláž přes železniční koleje. Nechali projet nejbližší vlak, ale nevšimli si, že z druhé strany přijíždí rychlík z Alicante. Ten smetl kolem 40 osob.

..

Zahynulo 12 lidí. Většina z nich byla usmrcena na místě, dva mladíci zemřeli v nemocnici. Zraněných je více než tucet, tři lidé jsou v kritickém stavu.

Záchranářům se po příjezdu na stanici naskytl hrůzný pohled na hromadu rozčtvrcených těl. Kolejiště bylo celé od krve a pohled na mrtvé otřásl i těmi nejzkušenějšími zdravotníky. Šlo přitom o naprosto zbytečnou smrt. Nedaleko místa neštěstí je nadchod, kterým mohla mládež trať bezpečně podejít. Provoz na stanici byl až do odvolání přerušen.

Jde o nejhorší železniční katastrofu ve Španělsku od června 2003, kdy po srážce osobního a nákladního vlaku v městě Chinchilla na jihovýchodě země zahynulo 19 osob.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.