Budoucí vláda odkryla plány - Zdraží potraviny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Budoucí vláda odkryla plány - Zdraží potraviny!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zboží v obchodech a služby pomalu zdražují, infl ace totiž v květnu meziročně povyskočila na 1,2 procenta! A od ledna může být ještě hůře! Včera byly představeny dvě varianty reformy důchodového systému, kterou Česko potřebuje jako sůl! Jenže s tím souvisí i sjednocení daně z přidané hodnoty (DPH) na 19 procent! Co to znamená? Že by skokově zdražily potraviny, léky a řada dalších položek!

Penzijní reforma je nevyhnutelná. Důchodců totiž stále přibývá a státu začínají docházet finance na penze. Včera zveřejněné dvě varianty případné reformy počítají se snížením sociálního pojištění z 28 na 23 procent hrubé mzdy, a s polovičním snížením stropu pro odvody.

Další peníze si lidé budou spořit v soukromých fondech:

  1. varianta: 20 % příjmu odvedeme státu, 3 % dáme na individuální účty.
  2. varianta: 23 % příjmu odvedeme státu, dobrovolně 3 % na individuální účty.
Chmurná předpověď

Propad příjmů ze sníženého sociálního pojištění by kryla jednotná sazba DPH ve výši 19 procent, což by se dotklo cen většiny potravin a služeb. O kolik více byste si tedy od ledna 2011 připlatili?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.