Dusno ve studiu ČT! Bárta: ODS je tajně »oranžová«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dusno ve studiu ČT! Bárta: ODS je tajně »oranžová«!

Vít Bárta
Vít Bárta (ČTK, ara)

Členové vyjednávacích týmů stran, které prezident Václav Klaus určil jako sestavovatele vlády, se sešli včera v televizním studiu moderátora Václava Moravce. A kdo by čekal, že mezi Davidem Vodrážkou (ODS), Vítem Bártou (VV) a Petrem Gazdíkem (TOP 09) bude díky společným cílům vládnout klid a pohoda, dost by se mýlil!

Volební manažer »véčkařů« a šéf bezpečnostní agentury ABL Vít Bárta totiž prohlásil, že někteří členové ODS by nejradši poskládali velkou koalici s ČSSD. Ta sice volby vyhrála, ne ale s dost velkým náskokem, aby s komunisty měla většinu. „To riziko tady prostě je,“ řekl nekompromisně Bárta, ale radši nikoho nejmenoval. Přitakal mu i Gazdík s tím, že by z toho mohla koukat soudní žaloba „V ODS nevidím jediného člověka, který by mohl chtít velkou koalici,“ tvrdil ale první místopředseda ODS David Vodrážka, zatímco se ostatní dva pánové významně dívali stranou…

David Vodrážka

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.