Ubil malou Rozárku (†2) - Odsedí si 15 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ubil malou Rozárku (†2) - Odsedí si 15 let!

Fotografie
Fotografie (internal)

Patnáct let za mřížemi! Takový rozsudek vynesl včera českobudějovický krajský senát nad vrahem Markem Neubauerem (35). Ten loni zmlátil dcerku (†2) své přítelkyně tak brutálně, že holčička na následky zranění po několika dnech v nemocnici zemřela.

Tragický případ, při jehož projednávání včera mnozí lidé v soudní síni plakali dojetím, se odehrál v září na chatě na Českokrumlovsku. Matka Rozárky pracovala v obchodě svého přítele v Budějovicích a právě jemu také holčičku osudného dne svěřila do opatrování. Neubauer odjel s dítětem i se svou malou dcerou z předešlého vztahu na chatu na Českokrumlovsko. Večer pak Rozárčině matce nabídl, že se může jít s kamarádkou pobavit do restaurace a dcerku si vyzvednout až ráno. Pak jí ale volal, že zavolal záchranku, protože dítě spadlo ve sprše a později i z postele. Podle obžaloby ale Neubauer holčičku surově zmlátil! Při pitvě dívky byla podle soudních znalců zjištěna řada krevních výronů v oblasti hlavy, obličeje, na rukou, v oblasti zad, na zadečku i v konečníku. Dívka měla zhmožděný i mozek.

Neubauer se před soudem snažil projevit lítost. „Mrzí mě, co se stalo, budu si to vyčítat do konce života. Neublížil jsem jí úmyslně, za tím si stojím,“ řekl Neubauer. Někteří příbuzní malé Rozárky nejsou s patnáctiletým trestem spokojeni. „Měl dostat doživotí, hajzl. Sekala bych ho po kouskách. Je to bestie, nic jiného,“ dodala rozhořčeně příbuzná nevinné holčičky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.