Hrdina nepokojů v Aténách - Pes Louk, profesionální demonstrant! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hrdina nepokojů v Aténách - Pes Louk, profesionální demonstrant!

„Když nemůžu hodit zápalnou láhev, budu na ně aspoň štěkat,“ jako by si říkal Louk.
„Když nemůžu hodit zápalnou láhev, budu na ně aspoň štěkat,“ jako by si říkal Louk. (EPA, ara)

Minulý týden se Aténami jako smršť prohnaly desítky tisíc demonstrantů, kterým se nelíbily politiky plánované škrty v rozpočtu. A snížit plat či zvýšit důchodový věk nechtělo ani jedno uvědomělé psisko! To se chrabře postavilo do cesty policistům, snášelo útoky slzným plynem a štěkalo na budovu parlamentu!

A výsledek? Je z něj celosvětová celebrita. Pejsek Louk, pojmenovaný podle klobásy, která mu chutná, nikomu nepatří. Žije na ulici, starají se ale o něho anarchisté a asi z vděčnosti se zúčastnil všech důležitých demonstrací v posledních dvou letech.

Na sociální síti Facebook si pejsek Louk získal skoro dvacet tisíc příznivců z celého světa. „Věří na zrušení soukromého vlastnictví? Myslí si, že jsou demonstranti jeho smečka? Myslí si, že ty dlouhé tyče, co na něho policisté házejí, jsou klacky na aport?“ spekuluje o psově vlasteneckém zápalu tvůrce jeho profilu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.