Máma Jonáše, kterého odtáhla sociálka: Syna jí sebrali kvůli dceři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Máma Jonáše, kterého odtáhla sociálka: Syna jí sebrali kvůli dceři!

Jonáš je zavřený v »pasťáku«.
Jonáš je zavřený v »pasťáku«. (Aha! – Petr Novotný, Karel Kopáč)

Rozhodli jste se pomoci opuštěnému dítěti a adoptovat ho? Tak si dávejte dobrý pozor! Dostáváte se tím do hledáčku »sociálky«, a pokud se vaše adoptivní dítě nebude chovat vzorně, může se i váš vlastní potomek dostat do diagnostického ústavu. Přesně to se teď totiž stalo Vladimíře Všetečkové, které sociálka před pár dny sebrala jejího vlastního syna Jonáše!

Aha! už několik dní sleduje příběh Vladimíry Všetečkové, která se snaží dostat z »pasťáku« svého syna Jonáše (10). Toho sociálka odtáhla přímo ze školního vyučování a zavřela do ústavu. Nyní se Všetečková rozhodla odkrýt pozadí neuvěřitelného případu. Před lety zažila velké trauma. Její miminko zemřelo a ona se s manželem rozhodla ke dvěma svým synům adoptovat třináctiměsíční romskou holčičku z dětského domova. Později se jí ještě narodil právě Jonáš. „Bohužel se Sára přes veškerou naši snahu začala v období puberty chovat problémově. Utíkala, chytla se špatné party... Tím se o nás začala zajímat sociálka Prahy 12. Jednou jsme si na ně stěžovali nadřízeným,“ vzpomíná Vladimíra Všetečková, která se domnívá, že tehdy si sociální pracovnice znepřátelili. „Když jsme se s manželem rozváděli, bylo to hodně emotivní. Sociální pracovnice navíc přilévaly olej do ohně a povzbuzovaly nás, abychom na sebe házeli špínu, a tvrdily nám, že jedině tak dostaneme děti do péče.“ Nakonec však sociální pracovnice rozhodla, že rodičům odeberou zcela bezproblémového Jonáše a umístí ho do diagnostického ústavu mezi děti s poruchami chování.

„V odůvodnění stojí třeba to, že máme doma starý nábytek. A já že depresemi sice netrpím, ale bývám občas smutná. Takové věci přece mohou napsat o každém. Myslím, že nám prostě chtěly dát pocítit svou moc,“ krčí Vladimíra Všetečková rameny. Dva Jonášovi dospělí bratři se chystají na vysokou školu, on sám má posudek ze základní školy jako bezproblémový kluk. Desátý den je však zavřený bez rodičů v »pasťáku« a čeká na soud... „Je neuvěřitelné, co se v tomto státě děje,“ poznamenala předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková. Sociálka se k případu odmítá vyjádřit.

Maminka malého Jonáše je už ze své situace zoufalá.

Vladimíra Všetečková bojuje za svého syna.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.