Smrtka přišla do politiky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrtka přišla do politiky!

 (ČTK)

Politickou scénu stíhá jedna smutná zpráva za druhou o nešťastných úmrtích politiků. Posledním je zastupitel Jihomoravského kraje a někdejší poslanec Jiří Václavek (†68), který se ve čtvrtek utopil při potápění v Thajsku. Účastníci zájezdu si všimli, že se jeho bezvládné tělo ve vodě nehýbe a vezli ho na výletní lodi na břeh. Tam ale lékaři nemohli nic jiného než konstatovat smrt…

Cestovka nyní řeší převoz těla do Česka a jihomoravské hejtmanství musí do patnácti dnů najít náhradníka. „Vyjadřuji jménem Jihomoravského kraje i jménem svým upřímnou soustrast manželce i celé rodině v těchto pro ně bolestných okamžicích,“ kondoloval hejtman kraje Michal Hašek (ČSSD). Václavek za sebou zanechal dvě dcery a tři vnoučata.

Podobně smutně skončil ve středu i život Pavla Žlebka (†62), karlovarského zastupitele za Stranu zelených. Ten přecházel železniční trať, ale nevšiml si ze zatáčky přijíždějícího vlaku a nestihl před ním uskočit. Byl na místě mrtvý.

Nečekaná byla i únorová smrt poslance ČSSD Jindřicha Valoucha (†62), který zkolaboval ve frontě na vlek v krkonošském Harrachově. A v říjnu loňského roku našel úředník pražského magistrátu svého kolegu, komunistického zastupitele Petra Zajíčka (†61), sedět mrtvého v křesle. Zajíček skonal na srdeční zástavu.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.