Drama v centru Londýna - Loupež v přímém přenosu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drama v centru Londýna - Loupež v přímém přenosu

 (Isifa.com)

Newton Marshall se vydal spolu s ostatními na trať 7. března. Byla to podívaná jako vystřižená z akčního filmu. Ke klenotnictví Mappin & Webb v centru Londýna přijelo pět mužů na motorkách, rozbili výlohu a ukradli klenoty a hodinky za 3 miliony korun. Při akci je pozorovaly desítky lidí, jeden pán v klidu prošel kolem, jen po policii jako by se země slehla. Za pár minut bylo po všem a lupiči bez problémů opustili místo činu.

K loupeži došlo v pondělí v 11.20 dopoledne, kdy jsou ulice plné lidí. To zlodějům vůbec nevadilo. „Bylo to jako zemětřesení. Když začali mlátit do výlohy kladivem, třásla se podlaha až u nás naproti,“ říká prodavačka Gemma Flitton (29) z obchodu přes ulici. „Nešlo o žádnou rychlou akci, kradli tam pět až deset minut,“ říká další svědek.

Tím silně podkopal tvrzení policie, že první hlídka dorazila na místo už po dvou minutách. Ve skutečnosti přijeli policisté až za 25 minut. Navíc jde již o několikátou akci motorkářského gangu, který vybral stejné klenotnictví už před rokem. Majitel, který je dvorním dodavatelem stříbra pro královskou rodinu, začíná uvažovat o přemístění obchodu na bezpečnější místo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.