Hororová smrt na českobudějovické interně: Žena uhořela na lůžku! Nemocnice: Nešlo tomu zabránit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hororová smrt na českobudějovické interně: Žena uhořela na lůžku! Nemocnice: Nešlo tomu zabránit!

Tragédie se stala v nové budově interny.
Tragédie se stala v nové budově interny. (pro Aha! – Marek Hofman, ČTK – David Veis)

Tragédie jako vystřižená z toho nejdrsnějšího hororu se v sobotu večer stala v nemocnici v Českých Budějovicích. Jak už jsme včera informovali, na interním oddělení tam zemřela na posteli, která začala hořet, nepohyblivá pacientka (†80). Požár se naštěstí nerozšířil do dalších prostor, celé třetí patro čtyřpatrové budovy však bylo zakouřené. Hasiči, lékaři i záchranáři evakuovali celkem 45 lidí. Vedení nemocnice povolalo do mimořádné služby 15 lékařů a další personál.

Co přesně se stalo, zatím hasiči ani policisté nevědí. „Zatím neznáme příčinu této tragické události. Možností je několik, ale žádná vyšetřovací verze stanovena není,“ řekla Aha! mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Lůžko ženy, která zřejmě zemřela na udušení kouřem a byla i zčásti ohořelá, ale nemohlo vzplanout od zdravotnických přístrojů. „Pacientka nebyla připojena na žádných přístrojích,“ tvrdí ředitel nemocnice Břetislav Shon s tím, že události se nedalo nijak zabránit.

Vedení nemocnice je ochotno odškodnit pozůstalé zemřelé seniorky, které o události hned informovalo. Ti se údajně nechali slyšet, že zvažují podat na nemocnici žalobu.

Pitva nyní musí prokázat, zda náhodou pacientka nezemřela ještě před samotnou událostí. Možností, proč v pokoji vznikl požár, je několik. Od závady na elektroinstalaci až po možné samovznícení od dezinfekce, která se v nemocnicích používá třeba na potření při zavádění kanyly. Podobné případy se v Česku už objevily. „Byla jsem na pokoji a slyšela nějaký křik. Myslela jsem si, že je někomu špatně. Najednou začaly sestry a doktoři běhat po chodbě a valil se tudy hustý dým. Pak nám řekli, že v pokoji hoří a je tam žena,“ svěřila se Aha! jedna z pacientek, která zde byla hospitalizována.

Ještě včera na místě pracovali kriminalisté a vyšetřovatel hasičů. V celém třetím patře, kde se tragédie stala, se větralo. Někteří z pacientů zůstanou nadále evakuováni v jiných částech nemocnice. Obnova pokoje, kde žena zemřela, potrvá asi týden.

Evakuace probíhala vcelku organizovaně.

Také během včerejška byli v nemocnici policejní vyšetřovatelé.

Pacienty převezly do jiných pavilonů sanitky.

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.