Chytili vraha-žháře! Inspirovaly ho detektivky! Na policisty se sekyrou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Chytili vraha-žháře! Inspirovaly ho detektivky! Na policisty se sekyrou!

Na policisty vzal podezřelý z vraždy nejdříve sekyru, záhy ale skončil s pouty na rukou.
Na policisty vzal podezřelý z vraždy nejdříve sekyru, záhy ale skončil s pouty na rukou. (pro Aha! – Policie ČR)

Pražská mordparta zadržela muže (51) podezřelého z vraždy taxikáře. Proti policistům šel při zatýkání se sekyrou. Recidivista byl až do loňského srpna především zlodějíčkem. Zalíbil se mu ale velký filmový zločin.

Tragédie taxikáře (†70), který vozil zákazníky po Praze 40 let, začala na Karlově náměstí. Do vozu nasedl muž, který se nechal odvézt na kraj Kunratického lesa. Tam řidiče dvakrát střelil do hlavy, tělo hodil do rybníka a vůz zapálil. Oběť měla u sebe sotva dvě stě korun.

Hlavní stopu experti odhalili na obyčejné plastové lahvi od vody, kterou našli poblíž místa vraždy. Podle šéfa pražské mordparty Josefa Lottese se i v tomto případě vyplatila databáze DNA. „Genetická stopa nám řekla, kdo konkrétně byl na místě činu. O tomto člověku jsme začali zjišťovat další informace. Uzavřel se tak řetězec stop, které jsme shromáždili, což vyvrcholilo zadržením a obviněním podezřelého,“ řekl Aha! Lottes.

Pachatel po sobě likvidoval stopy založením požáru na místě činu, a i díky tomu si policisté spojili několik případů, které měl na svědomí. Po vraždě totiž vykradl i prodejnu tabáku, kterou pak zapálil, stejně jako auto taxikáře. „Říkal, že to viděl ve filmu. Myslel si, že tak zahladí velké stopy,“ uvedl detektiv Jan Štoček. Muž, který byl v minulosti sedmnáctkrát trestán a za mřížemi strávil 20 let života, se k vraždě doznal. Hrozí mu 12 až 15 let vězení nebo i doživotí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.