Mrtvou maminku (†29) už nikdy neuvidí - Ona je němý svědek brutální vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvou maminku (†29) už nikdy neuvidí - Ona je němý svědek brutální vraždy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Před dvěma dny na pohřbu oplakával zavražděnou přítelkyni (†29), včera už se radoval s její půlroční dcerkou v náručí! Vietnamec Tran Cong Ung (35) se rozhodl o holčičku, která je v současnosti opuštěná v kojeneckém ústavu, bojovat a získat ji do své péče.

Teprve šestiměsíční děvčátko je jediným němým svědkem brutální vraždy mladé Vietnamky Ha Thi Tuyet (†29), kterou neznámý pachatel ubodal v půli ledna v ubytovně v pražské Libni. Protože u nás žena jako svobodná matka neměla žádné přímé příbuzné, putovalo její dítě do ústavu. Druh ženy teď ale holčičku chce do své péče. „V pondělí kontaktuje Oddělení péče o dítě na Praze 8 a podá žádost u soudu, aby mu byla svěřena do péče. Chce se o ni starat sám, bojí se o budoucnost dítěte. Jediné přímé příbuzné má malá ve Vietnamu, a ti jsou už staří. On má lepší předpoklady se o ni postarat. Holčička má po matce vietnamské občanství a trvalý pobyt u nás,“ popsal soudní překladatel a odborník na život vietnamské komunity Ivo Hoi. Podle něj se svěřením dítěte do péče druha souhlasí i prarodiče zavražděné. Nic proti tomu nemá ani vietnamská ambasáda.

Záhadou je ale stále to, kdo mladou ženu bezcitně připravil o život a její dceru o matku a nejbližšího člověka na světě. Policie zatím nikoho nedopadla. „Domnívám se, že šlo o loupežné přepadení. Byla zabita u oběda. Vrah prohlížel skříně, v kapsách oblečení byly stopy krve, hledal peníze. Žena bydlela v přízemí ubytovny a neměla zamčeno,“ prozradil Hoi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.