Ostří hoši z ČEZu: Karate, bouchačky a dynamit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Ostří hoši z ČEZu: Karate, bouchačky a dynamit!

Martin Roman
Martin Roman (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Energetickému gigantu ČEZ vládne železnou rukou jeden z nejbohatších českých manažerů Martin Roman (40). A právě pod jeho vedením si firma už léta buduje vlastní »armádu«. Nejde sice o pravé vojáky, ani ti by ale nepohrdli drsným výcvikem, kterým musejí procházet firemní vymahači…

Energetickému gigantu ČEZ vládne železnou rukou jeden z nejbohatších českých manažerů Martin Roman (40). A právě pod jeho vedením si firma už léta buduje vlastní »armádu«. Nejde sice o pravé vojáky, ani ti by ale nepohrdli drsným výcvikem, kterým musejí procházet firemní vymahači.

Jde o zaměstnance oddělení netechnických ztrát (NTZ) – mají za úkol vyhledávat a pokutovat lidi, kteří načerno odebírají elektřinu. Video, které před dvěma lety v ČEZu zkonfiskovala policie, ale ukazuje, že to není jen o vypsání pokutového bločku. Když k vám vymahač z Romanovy firmy přijde, mějte se na pozoru. Na výcviku ho totiž naučili střílet, slaňovat, přežít v drsných podmínkách, zacházet s vojenskými psy anebo dokonce používat výbušniny!

Na co to potřebují? Prý jde jen o sebeobranu a kursy »jsou reakcí na útoky, kterými jsou lidé při kontrole černých odběru elektřiny vystavováni«, tvrdí se v oficiálním prohlášení NTZ. „Jen v minulém roce například (vymahači, pozn. red.) odhalili 86 nelegálních pěstíren marihuany provozovaných organizovaným zločinem. Opakovaně jsou při své práci verbálně i fyzicky napadáni, někdy i osobami pod vlivem drog,“ vysvětluje i mluvčí ČEZu Martin Pavlíček s tím, že trénink doporučili psychologové. Na co ale vymahačům bude kurs přežití v přírodě, kdy spali v kleci a holýma rukama zabíjeli slepice, se asi nevysvětlí. Ledaže by je nějaký naštvaný neplatič právě do klece zamkl!

Tahle vymahači trénují:

Střílejí na terč...

Odolávají mučení...

A připomínají gestapo!

A takhle to pak dopadá!

Vzali jí manžela! A její smutek točili na kameru!

Romanova drsná »armáda« před pěti lety svým zásahem vyprovokovala sebevraždu muže! V Poděbradech přišli muži z NTZ vymáhat peníze od automechanika, který ale před nimi utekl do sklepa a pak se zastřelil. A z události se dochovalo hrůzné video!

Vymahači zvoní na dveře manželky automechanika a nutí ji, aby je k němu dovedla. „Musím vám říct, že každá hodina pracovníka NTZ stojí 905 korun,“ vyhrožuje jí pokutou jeden z mužů.

Když je žena odvede do manželovy sklepní dílny, na zemi leží jeho bezvládné tělo a kousek od něho zbraň. Zatímco se žena v slzách sklání k mrtvému manželovi, kontroloři jen tiše celou věc točí…

Žaloba na krku!

Kauza okolo neetických praktik komanda z ČEZu se bude řešit i u soudu. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) totiž chystá žalobu na muže z NTZ, protože prý až v 50 případech vydírali a šikanovali »černé odběratele«. Vymahači bez povolení vstupovali na soukromé pozemky odběratelů a odpojovali dodávku elektřiny. V nočních hodinách je pak nutili přijet na pracoviště ČEZu a uhradit pokutu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.