Soud rozhodl: Miliony pro rodiny vyměněných holčiček Verunky (3) a Nikolky (3) - Teď se chystá svatba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Soud rozhodl: Miliony pro rodiny vyměněných holčiček Verunky (3) a Nikolky (3) - Teď se chystá svatba!

Jaroslava Čermáková a Jaroslava Trojanová se k soudu dostavily bez partnerů.
Jaroslava Čermáková a Jaroslava Trojanová se k soudu dostavily bez partnerů. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK/Vladislav Galgonek)

Rodiny vyměněných holčiček Verunky (3) a Nikolky (3) konečně budou mít klid. Odvolací Vrchní soud v Olomouci včera definitivně rozhodl o odškodném, které rodiče dívek dostanou od třebíčské nemocnice, kde byly holčičky v roce 2006 zaměněny. A brzy po soudu zřejmě dojde i ke svatbě! Tu Libor Broža a Jaroslava Trojanová plánují na jaro.

Obě holčičky byly vyměněny v porodnici před třemi lety. Manželé Čermákovi teď dostanou odškodné v celkové výši 2,1 milionu korun. Libor Broža a Jaroslava Trojanová si od soudu odnesou 1,1 milionu korun. Soud včera o 100 tisíc korun snížil odškodné pro Libora Brožu, který na záměnu dětí přišel. „Oba partneři znevážili své citové strádání rozsáhlou medializací od počátku případu. Už vůbec se nedá pochopit medializace v Německu za poměrně slušný honorář,“ zdůvodnil změnu soudce Vojtěch Brhel.

Rozhodnutí soudu se příliš nelíbilo Jaroslavě Trojanové, jejíž dcera dostala odškodné 150 tisíc korun, což je jen polovina z částky, kterou dostalo dítě Čermákových. „S tím nesouhlasím. Nechápu, proč děti mají částky každé jiné,“ řekla Trojanová. Obě rodiny původně požadovaly po nemocnici celkem 12 milionů korun.

Jak ale včera přiznal deníku Aha! Libor Broža, jsou s partnerkou především rádi, že případ už skončil. Ten také prozradil, že v rodině možná brzy dojde k radostné události. „Uvažujeme o svatbě, už jsme se o tom bavili, možná bude na jaře,“ svěřil se Broža.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.