Václav Klaus: Lyže, slivovička a krásná baba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Klaus: Lyže, slivovička a krásná baba

Klausovi by na svazích 68 let nikdo netipoval.
Klausovi by na svazích 68 let nikdo netipoval.  (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

Prezident Václav Klaus (68) se opět projevil jako vášnivý lyžař. A také jako milovník slivovice! Při včerejší lyžovačce v Monínci totiž řádil na svahu jako mladík a v baru si pak dal několik panáků moravské pálenky.

Klause doprovázeli jeho blízcí spolupracovníci z Hradu. Do Monínce všichni přijeli snad deseti prezidentskými limuzínami. Na svahu pak s Klausem lyžovala i jeho sličná sekretářka Zuzana Rýcová. Prezident začal lyžovat ráno, odjel po čtrnácté hodině. „Mám rád místní krajinu,“ řekl včera nadšený Klaus.Monínec, který prošel nákladnou rekonstrukcí, leží na rozhraní jižních a středních Čech. Kuriozitou je, že nástupní stanice lanovky je na území středních a výstupní na území jižních Čech. Nad sjezdovkou je i kemp Javorová skála, kam byla nedávno přestěhována původní dřevěná Poštovna ze Sněžky. Klaus Monínec i blízké okolí dobře zná. Nedaleko odtud má chalupu a každoročně se také zúčastňuje slavného pochodu Praha – Prčice. Právě Sedlec–Prčice leží jen pár kilometrů od Monínce.

"Alkohol na sjezdovku nepatří. Ale já už jsem dolyžoval...

...tak si můžu připít klidně několikrát!“

Prezidenta všude doprovázejí krásné ženy. Do Monínce s ním jela sekretářka Zuzana Rýcová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.