David Rath: Poplatky u lékaře zrušíme s pomocí lidovců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

David Rath: Poplatky u lékaře zrušíme s pomocí lidovců!

David Rath
David Rath (ČTK)

Sociální demokraté vyjednávají s lidovci, aby podpořili jejich novelu na zrušení regulačních poplatků. V televizi Prima to včera uvedl stínový ministr zdravotnictví ČSSD David Rath.

Doplnil, že ČSSD je ochotna upravit svou novelu tak, aby byla pro lidovce přijatelná. Zmínil například zachování 60 korunového poplatku za hospitalizaci. Ten označil za „nejchytřejší, který ČSSD tolik nevadí“. Naopak rozhodně bude usilovat o zrušení poplatku za položku na receptu. Michaela Šojdrová z KDU-ČSL však řekla, že s ČSSD žádná oficiální jednání nevedou. Novelu na zrušení všech regulačních poplatků předložila do Sněmovny ČSSD minulý týden. Sociální demokraté se pokusili o zrušení poplatků už několikrát. Žádný pokus ale nebyl úspěšný. Novelu vždycky Sněmovně vrátil Senát, levice v dolní komoře doposud nesehnala 101 poslanců pro přehlasování jeho veta. Pro zrušení jsou kromě sociálních demokratů i komunisté. Ti mají dohromady 97 hlasů. Společně s lidovci by měli 106 hlasů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.