Dítě přežilo pád letadla! Další havárie airbusu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dítě přežilo pád letadla! Další havárie airbusu

Fotografie
Fotografie (internal)

MORONI – Neuvěřitelné se stalo skutkem. Chlapec (5) jako jediný přežil katastrofu letounu Airbus 310-300 jemenských aerolinií, který se v noci na úterý zřítil do Indického oceánu u východoafrického souostroví Komory. Podrobnosti zatím nebyly oznámeny. Na palubě bylo celkem 142 pasažérů a 11 členů posádky.

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Chlapec (5) jako jediný přežil katastrofu letounu Airbus 310-300 jemenských aerolinií, který se v noci na úterý zřítil do Indického oceánu u východoafrického souostroví Komory. Podrobnosti zatím nebyly oznámeny. Na palubě bylo celkem 142 pasažérů a 11 členů posádky.

V oblasti panovalo velmi špatné počasí a oceán se vzdouval vysokými vlnami. O to překvapivější je, že pád stroje vůbec někdo přežil. Chlapec byl převezen do nemocnice. Dále se zatím podařilo nalézt pouze pět těl obětí. Let z jemenského Sanaá do komorského hlavního města Moroni skončil těsně před cílem. Příčina neštěstí je zatím záhadou. Pilot se údajně pokusil přistát, ale pak náhle manévr zrušil. Krátce poté se letadlo zřítilo do moře. Důvodem mohly být právě nepříznivé povětrnostní podmínky.

Záchranáři záhy objevili první trosky a několik těl. Vedle občanů Komor bylo na palubě 66 Francouzů. Mezi předpokládanými oběťmi jsou i dvě děti. Pro společnost Airbus je to těžká rána. Už 1. června se východně od Brazílie zřítil do Atlantiku Airbus 330 Air France a zahynulo všech 228 lidí na palubě. Včera navíc přestaly po 30 dnech vysílat signál černé skříňky. Zřícení francouzského airbusu tak nejspíš zůstane neobjasněno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.