Geniální vědec Stephen Hawking (67) - Nejchytřejší muž světa umírá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Geniální vědec Stephen Hawking (67) - Nejchytřejší muž světa umírá!

Fotografie
Fotografie (internal)

LONDÝN – Nejchytřejší muž světa, britský astrofyzik Stephen Hawking (67, IQ 192), bojuje v nemocnici o život! Zcela ochrnutý vědec, kterému se přezdívá »Einstein dneška«, trpí už roky těžkou nemocí, při níž mu postupně odumírají nervové buňky.

Nejchytřejší muž světa, britský astrofyzik Stephen Hawking (67, IQ 192), bojuje v nemocnici o život! Zcela ochrnutý vědec, kterému se přezdívá »Einstein dneška«, trpí už roky těžkou nemocí, při níž mu postupně odumírají nervové buňky. Teď se ale přidala i těžká infekce dýchacích cest a jeho stav se stále zhoršuje.

U Hawkingova nemocničního lůžka se pravidelně střídají jeho nejbližší: první žena Jane (65) a Hawkingovy děti Lucy (38), Robert (42) a Tim (30).

Nejznámější vědec světa je už 46 let připoután k invalidnímu vozíku. Je vůbec nejstarším člověkem trpícím motorickým neuronovým onemocněním – většinou se na tuhle chorobu umírá do tří let. S okolím komunikuje Hawking jen prostřednictvím speciálního počítače a hlasového syntetizátoru.

Jeho slavné výroky
  • „Životu na Zemi stále více hrozí, že bude zničen nějakou katastrofou. Nenalezneme nikde něco tak pěkného, jako je Země, dokud se nevydáme do jiného Slunečního systému. Pokud si lidstvo nenajde nový domov ve vesmíru, hrozí mu stoprocentní zánik! A to během příštích sta let!“
  • „Již brzy na Zemi přistanou mimozemšťané. A rozhodně to nebude přátelská návštěva. Jsou mnohem vyvinutější a agresivnější než my, je téměř stoprocentně jisté, že ve svém vývoji budou o stamiliony let před námi. Povede se nám jako indiánům po přistání Kolumba v Americe. Lidstvo bude zotročeno a zdecimováno válkami a nemocemi.“

22.4.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.